21. századi kulturális tér

2019.05.24. 17:30

Megújult Tüskeváron az önkormányzati hivatal és a művelődési ház

Ünnepélyes keretek között, kulturális műsor kíséretében átadták a pályázati és saját erőforrásból felújított önkormányzati hivatalt és a művelődési házat a minap.

Borsos Renáta

Fotó: Pesthy Márton

A beruházás során az önkormányzat tulajdonában lévő többfunkciós épület komplex külső és belső felújítását és energetikai korszerűsítését, akadálymentesítését Top-os pályázatból pályázati támogatásokból és az önkormányzat által biztosított önerőből valósították meg. Az átadás alkalmával Kovács Zoltán országgyűlési képviselő ünnepi beszédében elmondta, egy művelődési ház voltaképp a közösség építés meghatározott színtere, ahol a falu apraja nagyja találkozik, a kívül belül megújult intézményt a falu közössége élettel tölti meg.

Fotó: Pesthy Márton

Hozzátette, a kultúrára pénzt fordítani, a népi hagyományainkat megőrizni különösen a kis településeken, a jövő számára kiemelten fontos. Megemlítette, nagy a tétje az Európai Uniós választásnak, az ezeréves keresztény kultúránkat őrizni, ápolni kell. Gratulált a pályázatírónak, a képviselőtestületnek, a kivitelezőnek. Végül a jövőnek is megújult intézmény falain belül, mindenkinek tartalmas időtöltést kívánt. Megjegyezte, töltsék meg nevetéssel, vidámsággal és komoly gondolatokkal. egyaránt.

Molnár Levente polgármester kifejtette művelődési ház felújítása a terv már hosszan érett, de egyéb falufejlesztési intézkedések prioritást élveztek. Az épület 116 millió forintból újult meg. Megosztotta, hogy az épület külső korszerűsítését, a tető felújítást Tüskevár Község önerejéből fedezte.

Fotó: Pesthy Márton

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlés elnökének, Polgárdy Imrének a szavait, távolléte okán, Jakab Imréné alpolgármester tolmácsolta. Kifejtette a 21. század elvárásainak megfelelő hivatal és egy olyan kulturális tér szolgálja a lakosságot, mely nemcsak nemzeti és helyi kultúránk megőrzésére és gyarapítására szolgál, hanem találkozási pontja is lehet a településre élő nemzedékéknek, időseknek, fiataloknak egyaránt. Végül az értékteremtő munkához és további projektek megvalósításához sok sikert kívánt.

Németh József plébános megáldja az épületet
Fotó: Pesthy Márton

Az épületet a Tüskevári Római Katolikus egyház képviseletében Németh József plébános áldotta meg. Az átadás alkalmával a szalagot a Devecseri Járási Hivatal vezetője Bereczky Nóra, Kovács Zoltán, Molnár Levente vágták el. A rendezvény kulturális programmal zárult. Felléptek a Tüskevári Általános Iskola diákjai, Bálint Csaba előadóművész, illetve a Kiscsőszi Élőforrás Hagyományőrző Egyesület táncosai Kovács Norbert „Cimbi” vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában