együtt, egymásért munkálkodnak

2019.06.02. 11:30

Együtt ünnepeltek a veszprémi civil szervezetek

Ma, amikor sok ember idős korára főként az elmagányosodással küzd, jó látni, hányan érzik fontosnak, hogy különböző csoportokban, közösen munkálkodjanak együtt, egymásért és a közért – hangzott el a civil díjátadón.

Molnár Sándor

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hagyományosan, immár 13. alkalommal rendezték meg szombaton a Civil Napot a belvárosban. Az idei rendezvényen 23 civil szervezet képviseltette magát a Kossuth utcán és a posta előtti téren.

Némedi Lajos adta át az AutiSpektrum Egyesület elnökének, Brokés Juditnak a 2019. évi Pro Civitate-díjat Fotó: Penovác Károly/Napló

Heiter Sándor, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy igyekeztek egy színes programot összehozni mindenki kedvére, és örömmel tapasztalta, hogy minden résztvevő jól érezte magát.

Némedi Lajos alpolgármester a Civil Nap díjátadóján kiemelte, hogy Veszprémben különösen nagy a jelentősége annak, hogy ilyen szép számban vannak civilek, civil szervezetek. Olyan emberek, akik érdeklődnek a város közélete iránt, és lakóhelytől vagy foglalkozástól és tevékenységtől függetlenül szeretnek együtt, közösségben lenni, és ott jól érzik magukat. Ennek óriási jelentősége van, mert egy város ettől erős többek között – fogalmazott az alpolgármester, aki köszönte a civilek sokrétű munkáját, majd átadta az önkormányzat nevében a 2019. évi Pro Civitate-díjat az AutiSpektrum Egyesületnek, amelyet Brokés Judit elnök vett át.

Az AutiSpektrum Egyesületnek a város életében végzett kiemelkedő tevékenységéért adományozták a díjat. A 2013-ban létrejött egyesület működése egyedi példa hazánkban, olyan utat mutatnak mindenki számára, ami nemcsak Veszprémben, hanem országos szinten is elismerést váltott ki.

A díjátadón a halászléfőző versenyben részt vevő mind a hét csapatot díjazta a zsűri, és végül három aranyérmet is kiosztott a Dózsavárosi Baráti Kör, a Laso roma csapat és a Rozsdalovagok részére. Utóbbiak lettek a jók között is a legjobbak, így hozzájuk, a Veszprémi Motoros Egyesülethez került egy évre a főzőverseny vándorkupája.

Az eredményhirdetés után zenével, tánccal folytatódott a program a Vár áruház előtt felállított színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában