boldog gyerekzsivaj

2019.06.25. 14:00

Okostelefon és Biblia is került a papkeszi időkapszulába

A Bocskai István Református Általános Iskola a Dunántúli oktatási és szociális intézmények című pályázaton nyert finanszírozást, így két ütemben épül majd meg az új iskolai szárny: elsőként az étkezővel 140 millió forintért, de egy zsibongót is megálmodott az intézmény vezetése. A hétvégén tartották az első ütem ünnepélyes alapkőletételét.

Juhász-Léhi István

Steinbach József, Bollók Gyula és Virágh Sándor református lelkész helyezi el az időkapszulát

Fotó: Penovác Károly/Napló

Steinbach József püspök úgy fogalmazott az ünnepi eseményen, hogy régóta készül közösségük erre az alkalomra, hiszen mind az egyházmegye, mind az egyházkerület vezetése szívén viseli az iskola sorsát, az ott folyó munkát, amiért hálásak mindannyian.

– Ez az iskola egyik büszkeségünk! Egyre több gyermek jár ide, akik hitben való nevelésben részesülnek, miközben olyan ismereteket kapnak, hogy eredményesen mennek gimnáziumba, majd egyetemre, és a jövő reformátusságának és kereszténységének oszlopos képviselői lesznek – jelentette ki Steinbach József. Köszönetet mondott az intézmény vezetőinek, a fenntartó egyházközségnek, a pedagógusoknak és szülőknek azért a munkáért, ami több mint egy évtizede zajlik az iskolában, legyőzve a nehézségeket. Hangsúlyozta: nagy öröm az új épületszárny – benne étkezővel és aulával – jövőbeni megépülése.

Steinbach József, Bollók Gyula és Virágh Sándor református lelkész helyezi el az időkapszulát
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Iskolánk tízéves történetének nagy pillanata ez, hiszen elkezdődik egy régóta vágyott álom megvalósítása – mondta Bollók Gyula intézményvezető az időkapszula elhelyezése előtt, és névadójuk, Bocskai István imájának részletével fejezte ki az iskola nevében háláját.

Az igazgató elmondta, hiszi, hogy a 420 esztendővel ezelőtt élt fejedelem népét féltő és szerető imája egy erős nemzetet és virágzó települést talál majd itt – újabb 420 év múlva. Bízik abban, hogy akkor is boldog gyerekzsivaj tölti be e helyet.

Az iskola időkapszulájába a következők kerültek: Biblia, diák- és pedagógusnévsor, újságcikkek, az iskola története, helyszínrajz, látványterv, a Papkeszi Hírlap egy száma, osztályrajzok, az idén végzettek tablófotója és egy okostelefon, amelyre képeket és videókat töltöttek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában