aréna, múzeum és bérlakások

2019.06.28. 07:00

Testületi ülés Veszprémben: Több utas a helyi járaton, új városi rendőrkapitány

Egyhangúlag támogatta Rausz István Veszprémi Rendőrkapitányság vezetőjévé történő kinevezését csütörtöki ülésén a testület. A megbízott kapitány elmondta, arra törekszik, hogy Veszprém a legjobb közbiztonságú megyeszékhely legyen (a város jelenleg második ebben a listában).

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló Archív

Katanics Sándor (MSZP–DK–P) arról kérdezte a polgármestert, hogyan változott a közösségi közlekedést használók aránya, mióta a V-Busz Kft. látja el ezt a feladatot Veszprémben. Porga Gyula (Fidesz–KDNP) elmondta, az utazók száma 3,7 százalékkal emelkedett tavalyhoz képest.

Porga Gyula kérdésre válaszolva elmondta, a Veszprém Aréna bővítésének tervezése folyamatban van, és a jövő év elejére kell kiválasztani a kivitelezőt, mert 2020 elején el kell kezdeni a kivitelezést, hogy befejeződjön a bővítés a hazai rendezésű 2022-es kézilabda-Európa-bajnokságig.

A szociális bérlakáshelyzettel kapcsolatban Hartmann Ferenc (MSZP–DK–P) frakció­vezető elmondta, a VESZOL tervei nem teljesültek, mert nem tudták elérni a szociális bérlakásállomány növelését. Hozzátette, a 23 megyei jogú város közül Veszprémben a legalacsonyabb a szociális bérlakások aránya. Porga Gyula elmondta, az elmúlt években 40 lakással bővült a bérlakás­állomány. Úgy vélte, a szociális bérlakások számának jelentős növelése elsősorban pénzkérdés, ha indul az önkormányzatokat segítő állami kezdeményezés, elsőként csatlakoznak hozzá.

Az áremelkedés miatt jelentősen megnőtt volna az önkormányzatra eső önerő, ezért a testület a Laczkó Dezső Múzeum, a városháza és a Cserhát lakótelepi rendelő energetikai felújítására beadott pályázatától visszalépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában