milliókat követelt részegen

2019.07.02. 07:00

Pisztollyal ment pénzért a balatonfőkajári takarékba

Részegen, pisztollyal a kezében követelt milliókat egy férfi a bank dolgozóitól, de egy fillért sem kapott. Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Mátételki András

M. Ferenc családi vállalkozása csődbe ment, többmilliós tartozást halmozott fel. Elkeseredésében ittasan felkereste a balatonfőkajári takarékszövetkezetet 2018. augusztus 17-én délelőtt. Előadta, hogy hitelt szeretne felvenni, amihez fedezetként megfelelő ingatlant tud felajánlani. Amikor a fiókvezető kérésére átadta a személyi igazolványát, kitett a pultra egy üveg Unicumot pohárral, valamint az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét is. Hosszasan ecsetelte családja nehéz anyagi helyzetét, majd közölte, 6,1 millió forintra lenne szüksége. Társalgás közben töltött magának az italból, közben visszatette pisztolyát a derekán lévő tokba.

A fiókvezető a hitelfelvételt megtagadta, ugyanakkor távozásra szólította fel. Az 53 éves M. Ferenc nem hallgatott a szép szóra: kiment az épületből, de kisvártatva visszajött, s kiabálva követelte a kért hitelt.Egy másik ügyintézőt is próbált meggyőzni, de senki nem volt hajlandó foglalkozni vele. Ekkor ismét elővette a riasztófegyverét, csőre töltötte, majd belelőtt a padlóba. A közelében tartózkodó ügyfél a lövés hallatán eszméletét vesztette, összeesett, fejét beleütötte a padlóba, de nem sérült meg súlyosan. Az időközben riasztott biztonsági őrnek nem adta át a fegyverét, mire az a nyakánál fogva megragadta a vádlottat, a székre nyomra, és elvette a pisztolyát. Ezután megérkeztek a rendőrök is, megbilincselték a garázdát, aki váratlanul lábbal kirúgta a pultnál a térelválasztó üveget.

Még aznap házkutatást tartottak nála a nyomozók, és előkerült egy engedély nélkül tartott pisztoly tíz tölténnyel.

A bűncselekmény után egy hónapig letartóztatásban lévő férfit a Veszprémi Járásbíróság elé állították: M. Ferencet garázdaság és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt jogerősen három évre felfüggesztett két év börtönre ítéltek, és kötelezték a 139 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában