indul a tanév

2019.08.25. 15:19

Elkezdődött a Pannon Egyetem gólyatábora

Augusztus 24-én, szombaton vette kezdetét a Pannon Egyetem Gólyatábor Veszprémben.

Horváth Virág

A három napig tartó tábor első napján a délelőtti órákban érkeztek meg a frissen felvételt nyert egyetemisták, akik a Hotel Magisterben foglalhatták el szállásukat. A szervezők négy csapatra osztották a fiatalokat, és patronálóik segítségével vették az első nap akadályait, vettek részt csapatépítő játékokon, és oldottak meg különböző feladatokat, hiszen a gólyatábor nemcsak a szórakozásról szól, hanem a csapatok versengenek is egymással.

Kereken háromszázhetven gólya vesz részt idén a gólyatáborban, és hetvenöt segítő patron kíséri őket végig a gólyatábor alatt – mondta el a Napló kérdésére Juhász Judit, a gólyatábor egyik szervezője.

A szombati napon, a gólyatábor hivatalos megnyitóján Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a négy kar vezetői, Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Lekszikov Kitti a HÖK elnöke és az új kancellár köszöntötték a táborozókat.

Ovádi Péter rövid köszöntőjében elmondta, a gólyák a legjobb helyen vannak itt, Veszprémben, és a legjobb egyetemre kerültek be, ide, a Pannon Egyetemre.

- Egy amerikai étteremlánc azzal próbálta reklámozni magát, hogy azoknak, akik a facebook-on tíz ismerősüket kitörlik, azoknak ingyen hamburgert adnak. Ezt a kampányt nagyon hamar le kellett állítani, ugyanis annyian kitörölték az ismerőseiket. Ezt a történetet azért mondtam el, mert ezen az egyetemen egy olyan helyen vagytok, ahol valódi közösséget alkothattok. Egész biztos vagyok benne, hogy itt bármilyen étteremlánc hasonló promócióval próbálkozna, hogy felejtsétek el egymást, felejtsétek el az ismerőseiteket, akkor ezt nem tennétek meg, hiszen ezek a kapcsolatok sokkal többet érnek. Azt kívánom nektek, hogy itt az egyetemi éveitek alatt használjátok ki azt a lehetőséget, amit az egyetem közösségi élet szempontjából nyújt. Ebbe már a tábor alatt belekóstolhattatok – mondta el köszöntőjében Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A gólyatábor során egyetemi és városi checkpoint vetélkedőkön vesznek részt a hallgatók, ezzel is mélyítve ismereteiket a Pannon Egyetemről és Veszprém városáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában