A döntés nem érinti a többi veszprémi fejlesztést

2019.08.06. 18:07

Elmarad a Veszprém Aréna bővítése

Gazdaságosan nem megvalósítható, viszont jó hír, hogy a létesítmény megközelítését megkönnyítő 8-as és 82-es utak összekötését a döntés nem érinti.

Fotó: Archív

A Miniszterelnökség közleményére Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is reagált, akik azt írták közleményükben, Veszprém nagy örömmel látta volna vendégül 2022-ben a férfi kézilabda Európa-bajnokság résztvevőit, azonban a rendezői szerep kötelezettséggel is jár, ezért nyolcezresre kellett volna bővíteni a Telekom Veszprém férfi kézilabda-csapatát és közönségét ma tökéletesen kiszolgáló, ötezer férőhelyes arénát.

Fotó: Archív

„A város és a klub is tudomásul vette a döntést, bár tudta, hogy a megnövekedett nézőterű csarnok, nem csak az Eb idejére, de évekre megnöveli a fenntartási költségeket. Mostanra kiderült, az aréna-bővítés ésszerűtlenül magas összeget követel, amit a kormány nem finanszíroz, ezért sajnálatunkra, a fejlesztés a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint, nem aktuális.” – írták közleményükben

Jó hír viszont, hogy a döntés nem érinti az aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését, valamint a többi veszprémi beruházást.

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseinek lebonyolítására így a budapesti multicsarnok, az új szegedi aréna, valamint a debreceni Főnix csarnok továbbra is rendelkezésre áll a szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában