Helyi közélet

2019.08.22. 16:00

Felsőörsi disputa

Kulcsárné Simonics Ildikó egyesületi tag szellemi hagyatéka előtt tisztelegtek az ötödik Felsőörsi Dispután, az elmúlt hétvégén, a Civilházban, amit a Fenntartható Élet és Környezet Egyesület, valamint a KDNP Felsőörsi Alapszervezete rendezett az önkormányzat, illetve egy étterem és pincészet támogatásával.

Kovács Erika

A disputát, amelynek középpontjában a család állt, összekötötték az államalapítás ünnepi rendezvényével, amelyet szokásosan kenyérsütéssel és az új kenyér megáldásával tartottak. A gazdag programot reggel kenyérsütéssel kezdték, Bokor Annamária vendéglátásával, ahol az érdeklődők megismerhették a sütést, majd később megáldották a kenyeret. Ez alkalomból Vitéz Ajtós József László esperes, címzetes prépost mondott áldást, majd meg is lehetett kóstolni az új kenyeret. A délután a „szellemi táplálék” jegyében telt, amelyen mások mellett Varga Szabolcs: Felsőörs flórájáról, faunájáról beszélt, Boros Imre pedig „A családok is részei a társadalmi újratermelésnek” címmel tartott előadást. Botos Katalin a nyugdíjrendszer hazai reformját taglalta, Szegő Szilvia az otthonmunkát részletezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában