zene és tánc

2019.08.29. 11:00

Színes programokkal búcsúztak a nyártól

Színpadi műsorokkal, gyermekprogramokkal s idén először termelői és kézművesvásárral várja az érdeklődőket az Agóra szerdán kezdődött háromnapos rendezvénye.

Marton Attila

Minden korosztály megtalálja a kedvére való elfoglaltságot a háromnapos rendezvényen

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Gyere a parkba elnevezésű rendezvény többéves hagyományra tekint vissza, az elsőt 2013-ban szervezte az intézmény.

– A rendezvény célja, hogy a nyár utolsó napjaiban tartalmas és színvonalas programokat nyújtsunk minden korosztálynak – emelte ki Jancsekné Zsebe Katalin, az Agóra művelődésszervezője. Hozzátette, a korábbi évekhez hasonlóan a színpadi programokat tematikusan szervezték. Szerdán az Agórában működő csoportok mutatkoztak be, csütörtökön a népzene és a néptánc kapja a főszerepet, míg a zárónapon a gyermekeknek, fiataloknak szóló programokkal készülnek. A délutántól estig tartó program során a Táborállás parkban a színpadi műsorral párhuzamosan arcfestés, légvár, családi vetélkedő szórakoztatja az apróságokat, és mindennap különböző játékos foglalkozásokon is részt vehetnek a gyerekek. Az idei program újdonsága, hogy a látogatókat mindhárom nap termelői és kézművesvásár várja.

Minden korosztály megtalálja a kedvére való elfoglaltságot a háromnapos rendezvényen
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A szerdától péntekig tartó programok sora tegnap Tóth Mónika Pillanatok című kiállításával nyílt meg, majd a Gizella női kar és tánccsoportok léptek színpadra, a napot a miskolci Illés-emlékzenekar koncertje zárta. A rendezvény rossz idő esetén sem marad el: a színpadi programokat az Agóra színháztermében, a kísérőprogramokat az intézmény előcsarnokában tartják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában