modern épület

2019.09.25. 07:00

Nyárra elkészül az új, veszprémi óvoda

Megkezdődött az Egry úti óvoda bontása, az új, modern épület jövő nyárra készülhet el.

Marton Attila

Az 1970-es években készült könnyűszerkezetes épületet pár évtizedre tervezték, az óvoda állapota jelentősen leromlott. Porga Gyula polgármester kiemelte, az intézmény több nehézséggel küzdött, a létesítmény átalakítása nem lett volna gazdaságos, ezért az újjáépítés mellett döntöttek.

Porga Gyula kiemelte, a beruházás több mint egymilliárd forintba kerül, a fejlesztést az európai uniós TOP-programból finanszírozza az önkormányzat. A polgármester elmondta, a kivitelezést veszprémi vállalkozás végzi, az új létesítményt a tervek szerint jövő nyáron adják át. Porga Gyula köszönetet mondott az óvodapedagógusoknak és a szülőknek, hogy nyitottan álltak az egyéves átmeneti időszakra szükséges költözésekhez. A tizenegy csoportot az építkezés idején több más városi intézményben helyezték el. Az új, 21. századi elvárásoknak mindenben megfelelő épületben tizenegy csoportszoba kap helyet.

Adlovits Péter, a városfejlesztési iroda magasépítési csoportjának vezetője elmondta, a bontást a vállalkozó megkezdte, tíz személy végzi a feladatot. A csoportszobákat dél-délkeleti tájolással alakítják ki, és mindegyikről elérhető lesz az udvar. Egy szoba akadálymentesített lesz.

Az óvoda kétszintes főépületének földszintjén a szülői fogadót és irodát és egy külön nyitva tartással is üzemeltethető többcélú termet, valamint a 360 adagos főzőkonyhát, míg az emeleten az igazgatási, nevelői, gépészeti és tárolóhelyiségeket alakítják ki. A csoportszobák és a közlekedők között a gyermeköltözők és mosdók kapnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában