A jó lelkek csillagként élnek tovább

2019.10.20. 11:00

A 170 éve született Kapossy Luciánra emlékeztek a pápai lokálpatrióták

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet (EpVE) szervezésében kis lokálpatrióta küldöttség kereste fel és koszorúzta meg a 170 éve született Kapossy Lucián tanár, író, az első monografikus Pápa-könyv szerkesztője sírját szombaton az Alsóvárosi temetőben.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az EpVE önkéntesei mellett megjelentek a helyi nyugalmazott pedagógusok, illetve a természetjárók képviselői is, és Kapossy leszármazottainak részéről Radics Erika.

Kerecsényi Zoltán, az Elsősorban pápai Városbarát Egylet ügyvivője beszédében felidézte Kapossy Lucián tanár, író életpályáját Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kerecsényi Zoltán, az EpVE ügyvivője emlékező beszédében kiemelte, Kapossy 1867-ben lépett a bencés rendbe, a teológiát és a tanárképzőt Pannonhalmán végezte, majd kilépett a rendből, protestáns lett, s 1881-ben a Pápai Református Kollégium tanára. Több szervezet és bizottság tisztségviselőjeként buzgó munkása volt a város fejlesztésének, valamint író-tankönyvíróként szintén figyelemre méltó munkásságot végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában