jó néhány szakmába bepillantást nyertek

2019.10.22. 11:00

A döntés előtt állóknak rendeztek pályaválasztási napot Ajkán

Csoportokban érkeztek a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályosok a pályaválasztási napra október 17-én.

Tisler Anna

A nyolcadik osztályosok jó néhány szakmába bepillantást nyertek Fotó: Györkös József

Fotó: Györkös József

A helyi általános iskolák diákjain kívül a térségből is részt vettek érdeklődők az eseményen. A Nagy László Szabad­időközpont föld­szintjén az érdeklődők több szakmát ki is próbálhattak. Sokan voltak kíváncsiak az Agórán a rendőrség tevékenységére és eszközeire, amelyekkel a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában folyó rendészeti képzést népszerűsítették. A szabadidőközpontban diákok mutatták be az egészségügyi, a kisgyermekgondozó és a vendéglátó szakmát. A vendéglátósok saját készítésű süteményekkel kínálták a látogatókat.

A nyolcadik osztályosok jó néhány szakmába bepillantást nyertek Fotó: Györkös József

Az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközép­iskola, Általános Iskola, Sport­iskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében sportgimnáziumi képzés is folyik, ahol a diákok tanulnak sporttörténetet, sport- és egészségtant és sportpszichológiát. A szakgimnáziumi osztályokban gépgyártás-technológiai technikus, mechatronikai technikus, műszaki informatikus, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, a szakközépiskolaiban gépi forgácsoló szakképesítést szerezhetnek. A Bercsényi intézményegységben szakmát tanulók ösztöndíjban és ingyenes kollégiumi ellátásban részesülnek.

A Bródy Imre Gimnázium hat és négy évfolyamos képzést is indít. Azokat a diákokat várják, akik érettségit követően szeretnének tovább tanulni. A nyolcadik osztályt végzettek speciális angol nyelvi kezdő és haladó, speciális német nyelvi haladó és általános gimnáziumi képzés közül választhatnak.

A Fekete István–Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium hatosztályos gimnáziumi képzésre várja a hatodik osztályosokat. Az iskola több nemzetközi programban vesz részt, így a diákoknak lehetőségük van külföldre utazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában