a legnagyobb erő a lelkesedés

2019.10.13. 07:00

A közönség a legfontosabb a szuperkoncertre készülő Zoltán Erikának

A napokban megrendezett Szabadságkoncert sztárfellépője volt a kétszeres Emerton-díjas, az év énekesnőjének tízszer megválasztott Zoltán Erika. Vele beszélgettünk a jó hangulatú koncertje után.

Molnár Sándor

Két boldog rajongó, Kárpáti Zsuzsa és Juhász Éva társaságában Zoltán Erika a herendi fellépés után

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A népszerű énekesnő kiválóan érezte magát Herenden, és mint elmondta, ez a környék nagyon pozitív élményeket adott eddig számára. Bárhová csöppent a megyében Veszprémben és környékén, mindig kellemes csapat várta, és most is nagyon pozitívan fogadták a helyiek. A fellépéssel kapcsolatban elmondta: az, hogy mely dalokat énekelte, pontosan ki volt találva. Elhangzott például a Madonna, a Remete lány, a Casanova vagy a Túl szexi lány, és ráadásként el­énekelte a Szerelemre születtem címűt is. Kiderült, hogy utóbbi sláger nélkül 1986 óta nincs Zoltán Erika-buli.

S hogy mi a titka a különleges hangú énekes-, táncosnőnek? Erre a kérdésre így válaszolt:

– Titokfejtő nem vagyok, de amit nagyon sok fiatalnak elmondanék, és tapasztalom naponta az öltözőben, a háttérben vagy a backs­tage-ben, hogy se alázat, se tisztelet, ami nagyon nagy hiba. Így nem érnek meg annyi évet a szakmában, mint én. 33 éve vagyok sikeres énekesnő, és a legnagyobb erő a lelkesedés, ami visz előre. Azért tudok ennyire lelkes, energikus és pozitív lenni, mert ezt kapom vissza az emberektől, de ehhez kell adni is.

Két boldog rajongó, Kárpáti Zsuzsa és Juhász Éva társaságában Zoltán Erika a herendi fellépés után Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az adok-kapok nagyon hosszú távon működik, ez örök igazság. Egyetlenegy fontos dolog van ebben a szakmában: a közönség. Nem kell a szakmának, a kritikusoknak, az újságíróknak megfelelni. A közönségnek kell megfelelni, amely adott esetben egy hirtelen sikerrel fölemel minket valahova, és csak akkor tart ugyanott, ha rengeteg szeretetet kap tőlünk – vallja az énekesnő, aki jön-megy, mint a távirat, a nyári időszakban például csütörtöktől vasárnapig fellépései voltak.

Manapság az októberi nagy koncertjére készül, amely a Syma Csarnokban lesz, rengeteg újdonsággal és meglepetéssel. Elhangzik majd a ’89-ben megjelent Életfogytig szerelem című dalának új, latinos hangulatú verziója is,

amely néhány hete jelent meg. Az új, nagyon megosztó Casanova-változat is színpadra kerül. Saját koncertjén az Exotic énekesnője is lesz egy dal erejéig.

Férje, Kátai Róbert – akivel két duettalbumot is készítettek már – vendég lesz a szuperkoncerten, és ott lesz 21 éves Zoé lánya is, aki a tánckar vezető egyénisége. Meglepetésként feldolgozták a 80-as évek egyik legnagyobb popslágerét a Mirigy-es Sipos Petivel és Tomival, amelyet szintén bemutatnak az október 18-ai koncerten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában