Többen voltak, mint tizenhárman

2019.10.05. 07:00

Az aradi vértanúkra emlékeztek a veszprémi katonák

Az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést az MH 54. Veszprém Radarezred a veszprémi helyőrségi templomban.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A megemlékezésen, melyen részt vettek a város civil és katonai szervezeteinek képviselői, verssel emlékezett Király Laura főhadnagy, majd megemlékező beszédet tartott Márkus István százados.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Gondolataiban felelevenítette: emlékezzünk a hősökre, akik végigharcolták a szabadságharc csatáit, és babérkoszorú helyett bitófa vagy enyhébb büntetésként golyó általi halál jutott nekik osztályrészül. Az aradi vértanú tábornokok élnek mind, mert emlékezünk rájuk!

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A százados beszédében emlékeztetett neves és névtelen halottjainkra is, a magyar nemzetőrökre és honvédekre, akik valójában a demokratikus magyar szabadságjogok és a haza védelméért haltak meg és vesztették el szabadságukat: Többen voltak, mint tizenhárman! – fogalmazott Márkus István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában