turisztikai attrakció

2019.10.01. 11:00

Egész évben vonzanák a látogatókat a Malmok völgyébe

Befejeződött a Malmok völgye projekt megvalósítása. A közel százmilliós beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósult meg.

Tóth B. Zsuzsa

Márvány PéteraFalumalom megújult kerekét és annak szerkezetét mutatja Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Márvány Pétertől, Kapolcs polgármesterétől megtudtuk, hogy a Malmok völgye projekt célja volt, hogy a helyi kulturális és természeti értékekre, a Művészetek Völgye helyi és virtuális közösségeire építő, a fenntartható fejlődést hangsúlyozó és a hagyományait innovatív eszközökkel megújító turisztikai attrakció jöjjön létre.

Márvány Péter a Falumalom megújult kerekét és annak szerkezetét mutatja Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Célunk, hogy egész évben tudjunk látogatókat vonzani térségünkbe. A projekt konzorciumi összefogással, megállapodással valósult meg, annak egyik tagja a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egyletet. A projekt leghangsúlyosabb tartalma a településeket összekötő turisztikai út. A településekről induló, az országos túraútvonalakhoz csatlakozó helyi turistaút mintegy 23 kilométer hosszú gyalogos és részben kerékpározásra is alkalmas sétaút. Azt Vigántpetendtől Kapolcsig az Eger-patak mentén, majd Monostorapátiig taliándörögdi kitérővel, továbbá Hegyesd irányába kifutva alakítottuk ki. Az út a településképi attrakciók két végpontja, a vigántpetendi keleti kapu és a hegyesdi Kilátópont tengelyén áll. A fejlesztés során megjelöltünk 13 malmot és malomromot, valamint az út mentén található 17 forrást, közkutat, víznyerő helyet, tereprendezéssel, forrásfoglalással együtt, de annak része például a kapolcsi Falumalom kerekének helyreállítása is. A projekt 91 millió forint beruházásával valósult meg – mondta el lapunknak Márvány Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában