Segítsük a rászorulókat, elesetteket

2019.10.26. 07:44

Gálaműsor Várpalotán a szegénység elleni küzdelem világnapján

A művelődési központban Campanari-Talabér Márta polgármester köszöntőjét követően helyi óvodások és iskolások léptek színpadra.

Szabó Péter Dániel

Helyi óvodások és általános iskolások adtak műsort a jótékonysági gálán

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Segítsük erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten a rászorulókat és az elesetteket – hangsúlyozta köszöntőjében Camnapari-Talabér Márta polgármester a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából rendezett gálán.

Angermanné Csaba Edina, a gálát szervező Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője elmondta, a fellépő gyermekek nagyon lelkesek a felkészülés kezdetétől fogva. A gálán szereplők műsora azonban a szervezők számára is meglepetés. Az előadók minden évben szabad kezet kapnak a színpadi produkcióval.

A gáláaesten adományokat gyűjt a szolgálat, a befolyt összegből a Várpalotán élő nehéz sorsú családokat támogatják. Ehhez minden évben a várpalotai önkormányzat is hozzájárul. Felajánlásokat azonban az év minden napján elfogad a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, jegyezte meg Angermanné Csaba Edina.

Helyi óvodások és általános iskolások adtak műsort a jótékonysági gálán
Fotó: Szabó Péter Dániel

Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében nyilvánította október 17. napját a szegénység elleni küzdelem világnapjává. A közgyűlés felhívta a tagállamok figyelmét arra, hogy szenteljék ezt a napot a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét tevékenységek bemutatásának. Várpalotán több mint egy évtizede minden évben jótékonysági programot tartanak a Jó Szerencsét Művelődési Központban. A telt házas gálán színvonalas produkciókat láthatott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában