izgalmas technológiai témák

2019.10.17. 13:44

Infotér konferencia: fókuszban a mesterséges intelligencia

Jobban teljesít az infokommunikációs iparágunk, egyre több embert foglalkoztat, követendő példákkal is szolgálhat más országok számára, így vélekedett Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a tizedik Infotér konferencia kapcsán, amit Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben, és a közelében, több helyszínen, október 15 és 17 között rendeztek meg.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A konferencián, amelyet az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) szervezett meg, minden helyszín zsúfolásig megtelt, miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok, a szakterület kiválóságai is tartottak előadásokat. Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár szerint kiemelten kezeljük az aktuális kérdéseket, melyek világszerte fókuszba kerültek, mint az 5G fejlesztések, a szuperszámítógép, a gigabit stratégia, a mesterséges intelligencia.

Mind-mind olyan területek, melyekkel a magyar kormány a szakma képviselőivel összefogva, előremutatóan gondolkodik. Soltész Attila, az Infotér elnöke szerint az emberiség fennmaradásában az informatika és a mesterséges intelligencia lehet a legnagyobb segítség, amellett, hogy utóbbi még nem látható feladatokat generál, létre fogja hozni az emberiség történetének legnagyobb kihívását, az ember és az emberi képességeket meghaladó robotok együttélését.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere üdvözölte, hogy ismét a város ad helyszínt a konferenciának, egyebek mellett azt mondta, a város számára ugyanolyan fontosak a szakmai konferenciák, mint az idegenforgalmi rendezvények. Aláhúzta a klímavédelmet, amelyben a városnak is adódnak teendői. Bencze György, az Infotér ügyvezetője kiemelte, hogy a szakmai konferencián a kormányzat-, és a háttér infrastruktúra képviselői, valamint cégek, civilek is részt vettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában