javuló komfort- és biztonságérzet

2019.10.03. 07:00

Korszerűbb, olcsóbb lesz a közvilágítás Várpalotán

Városszerte lecserélik a közterületi lámpákat a következő fél évben.

Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta és Lehoczki Balázs írta alá a szerződést a várpalotai Thury-várban Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az erről szóló megállapodást Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere és Lehoczki Balázs, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója írta alá ünnepélyes keretek között.

A Thury-várban tartott ünnepségen elhangzott, Várpalota önkormányzata korábban közbeszerzést írt ki a város közvilágításának korszerűsítésére és 15 éves üzemeltetésére. A pályázaton győztes E.ON és az önkormányzat által közösen finanszírozott új közvilágítási rendszert 2020 első negyedévében adják majd át. A projekt tervezésének, két ütemben történő kivitelezésének, valamint a 15 éves üzemeltetésnek az értéke közel 500 millió forint.

Campanari-Talabér Márta és Lehoczki Balázs írta alá a szerződést a várpalotai Thury-várban Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– A városban található lámpatestek jelentős része elavult, a közvilágítás minőségére kedvezőtlen hatással van, az áramfogyasztásuk magas. Ezért döntöttünk úgy, hogy közbeszerzést írunk ki a város területén található lámpatestek modern, LED-es világítóeszközökre való cseréjére, ami reményeink szerint mind a lakosság, mind pedig az önkormányzat megelégedésére fog szolgálni – hangsúlyozta Campanari-Talabér Márta.

Várpalota polgármestere hozzátette, a tervezést és engedélyeztetést követően december 1-jén indul a kivitelezés első üteme, melynek során a hagyományos nátrium- és kompakt fénycsöves lámpákat modern LED-es világítótestekre cserélik. A város számos utcájában a meglévők lecserélésén kívül további új lámpák elhelyezésével a világítótestek sűrítése is megtörténik. Így nemcsak az üzemeltetés válik gazdaságosabbá és környezetbaráttá, de a város lakóinak komfort- és közbiztonságérzete is jelentősen javul. A második ütemben a közvilágítási hálózatot újabb oszlopokkal és világítótestekkel bővíti az E.ON a megállapodás keretében. A kivitelezés során 2091 darab korszerűtlen világítótestet szerelnek le, és további 288 darabbal, azaz 14 százalékkal bővítik a meglévő lámpák számát.

– Amikor közvilágításról gondolkodunk, az energiatakarékosság már alapkövetelmény. Emellett kiemelten fontos, hogy ügyfeleinknek komfortérzetüket javító megoldásokat kínáljunk. Ehhez a jövő megoldásaira nyitott partnerekre van szükségünk, s Várpalota ilyen partner – mondta Lehoczki Balázs, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában