sok megoldatlan problémát lát

2019.10.01. 11:00

Lakossági fórumon az ellenzék jelöltje

Az Agórában tartott lakossági fórumot pénteken Katanics Sándor veszprémi polgármesterjelölt. Vendége a volt igazságügy-miniszter Bárándy Péter volt.

Sági Ági

Katanics Sándor polgármesterjelölt és Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter az Agórában Fotó: Sági Ágnes/Napló

Fotó: Sági Ágnes/Napló

Mintegy hatvanan vettek részt a fórumon, ahol Katanics Sándor röviden bemutatkozott, és elmondta véleményét sok – a helyi közéletet és az országos közigazgatást is érintő – kérdésben. Kifejtette, hogy az önkormányzati választások történetében most először valósul meg olyan ellenzéki összefogás, ami lehetőséget ad a jelenlegi városvezetés leváltására.

Katanics Sándor polgármesterjelölt és Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter az Agórában Fotó: Sági Ágnes/Napló

Elmondta, hogy önkormányzati képviselőként sok megoldatlan problémát lát. Elhibázottnak tartja a V-Busz-beruházást, problémákat lát az egészségügyben, de megemlítette belvárosi területek rendezetlenségét és a parkolási gondok megoldatlanságát is. Tanárként számára legfájóbb az iskolák elvesztése. Hangsúlyozta, hogy egy város költségvetése és az oda befolyó pénzmennyiség nem függ a városvezetés politikai irányultságától.

A kérdésről Bárándy Péter kifejtette, hogy az átalakított önkormányzati rendszerben a megyei önkormányzatok fenntartási feladatai gyakorlatilag megszűntek, így a központi forrásoktól való esetleges elesés nem változtatna érdemben a város költségvetésén.

Bárándy Péter szerint az októberi önkormányzati választás valódi tétje a jelenlegi rendszer megbillentése, ami később elősegíthet egy nagyobb változást.

A fórum második felében a résztvevők kérdéseire válaszoltak az előadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában