bővülő ismeretek

2019.10.10. 11:00

NATO-vetélkedőn vettek részt az általános iskolások Veszprémben

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Veszprém Megyei Egyesülete a Magyar Honvédség Kulturális Főigazgatósága támogatásával a NATO megalakulásának 70. évfordulóján vetélkedősorozatot szervezett általános iskolásoknak.

Molnár Sándor

a sebesültmentést gyakorolja az egyik csapat Folytatás: 3. oldal Kép és szöveg: Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A honvédelmi nevelés keretében a felső tagozatos diákok hazaszeretetre nevelésére, bátorságuk és fizikai állóképességük növelésére programokat dolgoztak ki.

A sebesültmentést gyakorolja az egyik csapat Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ezek sorába illeszkedik a 70 éves a NATO Multilevel Force Test elnevezésű vetélkedősorozat is, amelynek második fordulóját a Jutasi úti Honvéd-sportpályán rendezték meg. A vetélkedő célja az, hogy kibővítsék a diákok ismereteit a NATO-ról.

Az első, online fordulóban a katonai szövetségről kellett tesztet kitöltenie a benevező 34 csapatnak úgy, hogy a szervezők ellátták őket a felkészülést segítő ismeretanyagokkal. A második és harmadik fordulón már csak a legjobb 12 csapat vehet majd részt – tudtuk meg Csutorás Gábor nyugállományú alezredestől.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A második fordulóra hat veszprémi általános iskola (Dózsa, Kossuth, Báthory, Deák, Rózsa úti és Botev) tanulói mellett érkeztek diákok Csopakról, Fűzfőről, Papkesziről, Herendről, Gyulafirátótról és Inotáról is. A négy felsősből álló csapatoknak hat állomáshelyen kellett feladatokat végrehajtaniuk. Volt fegyveres váltófutás, gránátdobás, lövészet, íjászat, mátrix futás és sebesültmentés is.

A 70 éves a NATO Multilevel Force Test vetélkedő zárófordulóját október 15-én rendezik majd meg, ugyanezen a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában