Névnap máglyagyújtással

2019.10.03. 11:00

Önállóvá válásukat ünnepelték a pétfürdőiek

A településen október elsején, kedden ünnepelték a függetlenségüket a pétfürdőiek a helyi közösségi házban.

Horváth Virág

20191001 Pétfürdő Közösségi Ház és Könyvtár Az én Pétfürdőm rajz- és festménykiállítás megnyitójaPesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A rendezvénysorozat keretében Az én Pétfürdőm címmel nyílt rajz- és festménykiállítás az emeleti nagyteremben, ahol a legfiatalabbaktól a tapasztalt alkotókig rengeteg gyönyörű munkát mutattak be. A kiállítás megnyitóján a Horváth István Általános Iskola énekkara működött közre Cseresznyés Zsuzsanna vezényletével. A gyerekek a Szélkiáltó kánont és a Suhancos zenekar Bájoló című dalát adták elő.

Angeli Katalin, a közösségi ház igazgatónője a megnyitón elmondta, minden felkért alkotó készségesen segített a kiállítás létrejöttében.

A rendezvénysorozat folytatásaként a földszinti előcsarnokban a Várpalota-Pétfürdői Kertbarát Kör terménybemutatóját tekinthették meg az érdeklődők.

A délután folyamán a színházteremben Horváth Éva, Pétfürdő polgármestere Boncz Lászlónét a Pétfürdőért-díjjal jutalmazta. Boncz Lászlóné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pétfürdői csoportjának alapító tagja, vezetője.

Boncz Lászlóné, Irénke néni hetvenkilenc éves létére is hatalmas energiát fordít a „máltais” szellem terjesztésére, a fiatalok bevonására a csoport életébe.

A Pétfürdő Sportjáért Alapítvány kitüntetéseit ifjú Tránszki László, a kuratórium elnöke adta át Gáti Róbertnek, aki kapusként érte el sikereit a labdarúgópályákon a PMTE színeiben, megszakítás nélkül egészen 2019-ig. Szintén megkapta a megtisztelő kitüntetést Molnár István, aki a FutaPét SE alelnöki szerepét tölti be, és a szervezésben aktívan részt vesz.

A rendezvény a Szabadtéri büfé melletti ligetben fejeződött be, ahol meggyújtották a függetlenség jelképét, a máglyát.

1996. május 19-én érvényes és eredményes népszavazással döntött Pétfürdő lakossága arról, hogy különválik Várpalotától. Göncz Árpád akkori köztársasági elnök 1997. október elsejével függetlenné nyilvánította Pétfürdőt, amit a település minden évben – Horváth Éva polgármester szavaival élve – „névnapként” ünnepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában