környezettudatos magatartás

2019.10.20. 11:00

Társadalmi munkában ültettek fákat a diákokért Ajkán

A klímatudatosság és a környezeti nevelés jegyében szervezett faültetést az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola szülői munkaközössége szombaton, október 19-én.

Tisler Anna

Sokan vállalták a szombati társadalmi munkát Fotó: Tisler Anna

Fotó: Tisler Anna

A több tucat örökzöldet, fenyőt, tuját, vérszilvát egy veszprémi kertészet ajánlotta fel. A szülők és támogatók is ajándékoztak cserjéket, fákat az udvar szebbé, árnyékosabbá tételére.

Pékné Nyírő Anita munkaközösség-vezetőtől megtudtuk, hogy a növényeket társadalmi munkában ültették el. Több mint százan érkeztek, pedagógusok, szülők, családok gyermekekkel. A fák helyét munkagéppel Pék Attila önkormányzati képviselő (akinek gyermekei is az intézmény diákjai) ásatta ki a héten.

Sokan vállalták a szombati társadalmi munkát Fotó: Tisler Anna

Az Óváros (ahol az iskola van) önkormányzati képviselője, Dorner László egy tarka levelű zöldjuhart ajándékozott, és az ültetésben is segített.

Balogh Béla, az iskola igazgatója segített a fáknak a kocsiról való lepakolásában, majd az ültetésben is. A munkában a nagyobb gyerekek is részt vettek.

A növények gondozásában is számítanak a diákokra, mert így jobban kialakul náluk a környezettudatos magatartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában