hat voks döntött

2019.11.11. 07:00

Független polgármestert választottak a litériek

A független Varga Mihály nyerte a polgármester-választást a településen, ahol egy szavazókörben meg kellett ismételni az október 13-i voksolást.

Marton Attila

Varga Mihály Litér új polgármestere Fotó: Balatonkenese.hu

Forrás: Balatonkenese.hu

A község egyes számú szavazókörében nagy érdeklődés kísérte a megismételt polgármester-választást, a szavazásra jogosult 885 állampolgár csaknem 67 százaléka, 592 fő járult az urnához, közölte kérdésünkre Bencze Éva, a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője. Hozzátette, Szedlák Attilára (Fidesz–KDNP) 298-an, Varga Mihályra (független) 291-en szavaztak, három voks érvénytelen lett. Miután a 2-es számú szavazókörben Varga Mihály 13-mal több szavazatot kapott, így összesítésben hat szavazattal (533-527) a független jelölt nyert, és lett Litér polgármestere. Az eredmény nem jogerős.

Varga Mihály Litér új polgármestere Fotó: Balatonkenese.hu

Litéren a polgármester-választást azért kellett megismételni, mert a település egyes számú szavazókörében a szavazatok újraszámolásakor kiderült, hogy az átadott voksokból hiányzik hat szavazólap, így nem volt eldönthető az októberi polgármester-választás eredménye. Az október 13-i választás elsődleges adatai szerint Varga Mihály két szavazattal többet kapott, mint Szedlák Attila. Az eredmény ellen Szedlák Attila fellebbezett, és a területi választási bizottság megállapította, hogy a Varga Mihályra leadott szavazatok közül három érvénytelen volt. E határozat ellen Varga Mihály és az MSZP – mint az önkormányzati választás egyik jelölőszervezete – élt felülvizsgálati kérelemmel, így került az ügy a Győri Ítélőtábla elé, amely az egyes szavazókörben megismételtette a polgármester-választást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában