önkormányzat

2019.11.06. 07:00

Megalakult a zirci képviselő-testület

Ünnepélyes keretek között megalakult Zirc városi önkormányzat képviselő-testülete a 2019–2024-es ciklusra. Megtörtént az eskütétel, alpolgármesternek egyhangú szavazással Hellebrandt Ferenc képviselőt választotta a testület.

Kelemen Gábor

A képviselő-testület egyhangúlag támogatta valamennyi jelölt megválasztását a bizottságokba Fotó: Kelemen Gábor

A negyedik ciklusát megkezdő Ottó Péter polgármester köszöntötte az újonnan felálló képviselő-testületet és a megjelent vendégeket. Köszönetét fejezte ki minden zirci lakosnak, aki állampolgári jogával élve részt vett és véleményt nyilvánított az október 13-án megtartott önkormányzati választásokon.

Kovács Zoltán, Zirc térségének országgyűlési képviselője köszöntötte az új képviselő-testület tagjait, gratulált a megválasztásukhoz. A közös munkához sok sikert, együttműködést, Zirc városának pedig töretlen fejlődést kívánt. Az alakuló ülésen a képviselő-testület tagjai egyhangúlag támogatták Hellebrandt Ferenc képviselő személyét a társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztség betöltésére.

A képviselő-testület egyhangúlag támogatta valamennyi jelölt megválasztását a bizottságokba Fotó: Kelemen Gábor

A szakmai bizottságok elnökeit és tagjait egy későbbi, rendkívüli ülésen választotta meg a testület. A jövőben az eddigi négy helyett két állandó bizottság végzi majd a munkát. A pénzügyi ellenőrző és gazdasági bizottság elnökének Lingl Zoltán képviselőt, tagjának Virth Csaba, Detre Balázs, Nagy Tamás Imre képviselőt, nem képviselő tagnak Ambrus Árpádot, Kukoda Norbertet és Némethné Bakó Gizellát választották meg. Az emberi kapcsolatok bizottság elnökének Varga Zitát, tagjának Hédl Evelin, Lingl Zoltán, Horváth Attila képviselőt, nem képviselő tagjának Dékány Árpádot, Mohay Józsefet és Detre Anitát választotta meg a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában