nem tudják, mihez kezdenek

2019.11.04. 11:30

„Melinda, ég a házatok!” – Földönfutó lett egy család a Bakonyban

Elégett az egész életünk az otthonunkkal együtt, nem tudjuk, mihez kezdünk most, mert mindenünk odalett a tűzben – ezt mondta sírva Melinda. Az asszony szülői háza égett ki Bakonytamásiban a hétvégén, a család földönfutó lett.

Kovács Erika

- Elindultunk a párommal és a fiammal az egyik rokonunkhoz látogatóba szombaton, idős nagymamánk otthon maradt a házban. Körülbelül félúton jártunk, amikor hirtelen megszólalt a telefonom – idézi fel a szörnyű hétvégi esetet Melinda Bakonytamásiban.

A fiatalasszony így folytatja tovább, kétségbeesett és felindult hangon szólt a telefonba egyik ismerőse, aki remegve azt mondta neki, „Melinda, ég a házatok!” A család erre nagyon megrémült, és gondolkodás nélkül azonnal visszafordult, rohant haza. Végig azon aggódtak, vajon mi lehet a 89 éves nagymamájukkal, aki egyedül tartózkodott az otthonukban.

– Örökkévalóságnak tűnt az idő, amíg hazaértünk, aztán félelmetes, hatalmas lángokat láttunk, több tűzoltóautó és mentő is állt a házunknál, gőzerővel végezték a mentést, a tűzoltók megfeszítetten dolgoztak, égett mindenünk, az életünk! – temeti kezébe arcát a fiatalasszony, majd így meséli tovább: amikor hazaérkeztek, azonnal azt kérdezték, hol van, mi lett a nagymamával? Hatalmas megkönnyebbülést okozott, amikor meglátták az idős asszonyt, aki megégett a tűzben, de szerencsére nem szenvedett súlyos sérüléseket. A mamával együtt tartózkodott a házban a család házi kedvence, a kiskutyájuk, akit épségben kihoztak a tűzoltók az égő házból. Melinda sírva sorolja, a helyszínen aztán nagyon sokan összejöttek a faluból, a polgármester és felesége, a rokonok, ismerősök, mindenki segített, amiben csak tudott. Sajnos semmit nem tudtak megmenteni, egész életük összekuporgatott értéke, mindenük odalett, elégett, vagy az oltástól elázott. A család most rokonoknál húzza meg magát, és minden segítség magát az életet, az újrakezdést jelenti nekik.

Kiégett egy család otthona Bakonytamásiban, most nem tudják, mi lesz velük, mihez kezdenek

Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő az esetről elmondta, egy 70 négyzetméteres, égő melléképülethez riasztották a pápai és pannonhalmi tűzoltókat, majd a lángok átterjedtek az épülettel egybeépített lakóházra is. A házból egy kutyát és egy gázpalackot épségben kihoztak a tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában