Jó példát mutató idősek

2019.12.19. 07:00

Nyugdíjasklubok karácsonyi ünnepségét tartották Veszprémben

Jó látni azt, hogy a veszprémi nyugdíjas társadalommal a jövőről tudunk beszélni. Arról, hogy a következő esztendőkben milyen kihívások állnak előttünk. Mi az, amit igazítani, javítani kell, mit kell még megépítenünk és mit szeretnének a nyugdíjasok hozzátenni, hogy 2023-ban még erősebb közösség legyünk. Hogy még jobb legyen Veszprémben élni és az önök gyerekei, unokái itt tervezzék a jövőjüket, ebben a gyönyörű városban – mondta Porga Gyula az ünnepségen.

Molnár Sándor

A díjazottak és a díjakat, illetve ajándékokat átadók az Agóra színpadán

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Idén is megrendezték a nyugdíjasklubok karácsonyi ünnepségét az Agórában, ahol a színházterem előtt ajándékcsomaggal fogadta az érkezőket Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: jó megélni azt, hogy egy ilyen bensőséges családi ünnepet, mint a karácsony, a veszprémiek nagy családjának a körében is meg tudunk ünnepelni. Köszönte a nyugdíjasok aktivitását, és kiemelte, hogy amikor egy éve a város elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, akkor is a nyugdíjas közösség ajánlotta fel elsőként az önkéntes munkáját, azt a tapasztalatot és szaktudást, amit az évtizedek alatt felhalmozott.

A köszöntőt követően Porga Gyula – a város nyugdíjasai érdekében végzett önzetlen társadalmi munkája elismeréseként – Pro Meritis érmet adott át Török Lajosnak, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete elnökének.

A díjazottak és a díjakat, illetve ajándékokat átadók az Agóra színpadán
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Polgármesteri köszönetet tartalmazó oklevelet és a Napló kiadójának ajándék szakácskönyvét kapták az Újraosztás nevű csapat tagjai, akik önzetlenül, havonta egyszer feláldozzák hétvégéjüket, hogy a kereskedőktől, zöldségesektől, pékektől kapott, fel nem használt alapanyagokból ételt készítsenek az Agóra konyhájában, amit a szociálisan rászorulóknak osztanak ki.

Kimagasló közösségi szervezőmunkája elismeréseként, köszönő oklevelet vehetett át a polgármestertől Czvetkó Lászlóné, Kis Pálné és Sánta Lőrinczné. A városi nyugdíjaskarácsony a Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes műsorával zárult az Agórában.SAM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában