több lehet a zsebtolvaj

2019.12.16. 07:00

Rendőrök, polgárőrök belvárosi portyája Veszprémben

Hogy biztonságban legyen mindenki az ünnepek előtt és alatt – ezzel a céllal portyáznak a rendőrök a polgárőrökkel, a közterület-felügyelet képviselőivel és a rendészeti iskola diákjaival a megyeszékhelyen.

Kovács Erika

Főleg a forgalmas helyekre, így a piacokra, a karácsonyi vásárokra fókuszálnak az ünnepi időszakban a rendőrök

Fotó: Kovács Erika/Napló

A forgalmas helyeken járőröznek együtt november 25. és január 13-a között, mondta el Orsós Károly őrnagy a Veszprémi Rendőrkapitányság képviseletében.

– Legfontosabb a biztonság ilyenkor is, amikor jóval nagyobb a forgalom az utakon, a bevásárlóhelyeken. Különösen a karácsony előtti három vasárnapon és szilveszterkor megszaporodhatnak a vagyon elleni bűncselekmények és a közlekedési balesetek, mindezek megelőzése a rendőrség kiemelt célja. Főleg a forgalmas helyekre, így a piacokra, a karácsonyi vásárokra, a bevásárlóközpontokra, illetve ezek környékére fókuszálnak.

Főleg a forgalmas helyekre, így a piacokra, a karácsonyi vásárokra fókuszálnak az ünnepi időszakban a rendőrök Fotó: Kovács Erika/Napló

Az emberek figyelmét sok minden elvonja, miközben jellemző a zsúfoltság. Ilyenkor több lehet a zsebtolvaj, a trükkös lopással próbálkozó, ezért a szokottnál is jobban figyeljünk a táskákra, értékeinkre. A rendőrök a polgárőrökkel, a közterület-felügyelőkkel és a rendészeti iskola diákjaival együtt a vásárlók mellett az árusokra is figyelnek – tudtuk meg Orsós Károlytól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában