gallyazás közben érte baleset

2020.01.23. 16:00

Elhunyt a tavaly novemberben megsérült devecseri tűzoltó

Elhunyt Öveges István nyugállományú tűzoltó százados, szolgálatparancsnok-helyettes január 21-én, életének 62. évében, közölte honlapján a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kovács Erika

Mentőhelikopter érkezett a sérültért

Forrás: Olvasónk

Az oldalon közzétették azt is, hogy Öveges István 1988-2007 között teljesített hivatásos szolgálatot a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság jogelődjénél szolgálatparancsnok-helyettesként. 2007-ben az év hivatásos önkormányzati tűzoltója díjat vehette át munkájáért. Szakmai tapasztalatát a Devecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokaként is kamatoztatta.

A tűzoltóról tavaly novemberben megírtuk, leesett gallyazásnál a létráról, amikor fűrésze beszorult az ágak közé, és azt próbálta kihúzni. Devecserben, a volt kórház épületénél dolgoztak veszélyes, kiszáradt fáknál, amikor történt az eset. Azonnal odasiettek hozzá a többiek és a közeli szakrendelőből az egészségügyi dolgozók.

Hívták a mentőket és a mentőhelikoptert, ami elszállította a sérült férfit a győri kórházba. Úgy tudjuk, a tűzoltó sérülése miatt hunyt el.

(Cikkünk a balesetről itt olvasható: Mentőhelikopter vitte el a devecseri önkéntes tűzoltót)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában