az együttműködés eredményei és tapasztalatai

2020.01.31. 16:00

Évértékelő értekezletet tartott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkacsoportja

A Veszprém megyei Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport tagjai értékelték az elmúlt év eredményeit.

police.hu

Forrás: Rendőrség

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a megye rendőrkapitányságainak dolgozóiból álló Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport (TKKM), valamint az együttműködő Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2020. január 30-án tartotta évértékelő értekezletét a főkapitányság színháztermében.

Fotó: Rendőrség

A konferencián a roma kisebbségi önkormányzatok vezetői és a rendőrség kapcsolattartói értékelték a megyében élő roma kisebbség helyzetét, az önkormányzatok tevékenységét és a rendvédelmi szervekkel való együttműködést. Áttekintették az elmúlt év eredményeit és összegezték a közös munka tapasztalatait. A résztvevők összességében pozitívan tekintettek az együttműködésre és az eddig elért eredményekre. A rendőrség képviselői kitértek arra, hogy 2020-ban még szorosabb kapcsolatra törekszik a hatóság, és a kapcsolatok további elmélyítése érdekében a szakmai összejöveteleken túl szorgalmazzák a közös programokat, melyhez várják a roma önkormányzatok javaslatait.

Fotó: Rendőrség

A rendezvényen Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese a roma lakosság és a rendőrség együttműködése során végzett kiemelkedő tevékenységéért elismeréseket adott át Orsós Tamásnak, a Dunántúli Cigányság Felemelkedéséért Közhasznú Egyesület elnökének, valamint Borbély Zoltán rendőr alezredesnek, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság megbízott rendőrkapitányának, a TKKM korábbi vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában