közbeszerzések

2020.01.31. 07:00

Közgyűlés Veszprémben: drágul a temetkezés, újrakötötték a szerződést a V-Busszal

A V-Busz és az önkormányzat közötti közszolgáltatási szerződés megkötéséről és a temetési díjak emeléséről is döntött tegnap a közgyűlés.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kovács Rajmund (Jobbik) a veszprémi óvodapedagógus-hiányról és a módszertani bölcsőde tervezett felújításáról kérdezte a városvezetőt. Porga Gyula (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta, az óvónőhiány országos tendencia, Veszprémben is vannak nehézségek, amelyet részben nyugdíjasok visszafoglalkoztatásával igyekeznek orvosolni, valamint az ágazatban dolgozók lakhatását segítő rendszer kialakításán dolgoznak, amely hosszabb távon hozzájárulhatna az óvónők létszámának növeléséhez. A bölcsőde felújításával kapcsolatban elmondta, néhány hét múlva írhatják ki a közbeszerzést, és ha minden a tervek szerint halad, nyáron kezdődik meg az intézmény felújítása.

Katanics Sándor (DK–Szakszervezetek) frakcióvezető a 8-as és a 82-es utat összekötő szakaszról kérdezte a polgármestert. Porga Gyula elmondta, az összekötő út a Veszprém Aréna és az új sportlétesítmények kiszolgálását segíti. A tervek szerint az összekötő út a déli elkerülő litéri és a szentkirályszabadjai csomópont közötti szakasszal párhuzamosan épül meg 2021. december 31-ig. Hozzátette, a beruházás a Bedevölgy utcai kereszteződés közlekedési problémáját is orvosolja, mert a csomópontban gyalogos és kerékpáros átkelő is kiépül.

Újrakötötte a közszolgáltatási szerződést az önkormányzat a V-Busz Kft.-vel. Az új kontraktus 2028. december 31-ig szól, és rögzíti a társaság kötelezettségeit, a közszolgáltatás működési feltételeit, valamint a díjszabást is. Az előterjesztésről szóló vitában Porga Gyula arról beszélt, vannak hibái a V-Busz működésének, de a korábbi szolgáltatáson változtatni kellett. Hozzátette, az idei évnek a stabil és kiszámítható működésről kell szólnia a társaságnál, középtávon pedig a város 800 millió forintot tud biztosítani a cég működésére. Elhangzott, a jövőben felülvizsgálhatják a 8-as és 13-as járat tavaly decemberben életbe lépett módosításait.

Átlagosan 15 százalékkal emelkednek a temetési szolgáltatási és a sírhelymegváltási díjak márciustól a veszprémi temetőkben. Az emelés oka, hogy a működési költségek jelentősen növekedtek a legutóbbi, öt évvel ezelőtti díjemelés óta.

Pályázatot ad be az önkormányzat a Városi Stadion munkacsarnokában lévő kézilabdapálya felújítására a Magyar Kézilabda Szövetséghez. Nyertes pályázat esetén a mintegy 80 millió forintra becsült fejlesztés harminc százalékát kell az önkormányzatnak előteremteni. A Veszprém Pannon SE által használt létesítménybe sikeres pályázat esetén új padló kerül, a jelenlegi lelátó helyére mobil lelátót telepítenek, új elektromos hálózatot építenek ki, és korszerűsítik a világítást, valamint elbontják a mászófalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában