járvány

2020.01.29. 20:26

Közleményt adott ki a Pannon Egyetem a koronavírussal kapcsolatban

Az egyetem közleményét változtatás nélkül közöljük.

A 2019-nCoV néven ismert vuhani koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzetre tekintettel a Pannon Egyetem az alábbiakról tájékoztatja az egyetem polgárait és a közvéleményt. A Pannon Egyetem jelenlegi ismeretei szerint sem dolgozói, sem hallgatói között nincs koronavírussal fertőzött személy, továbbá olyan személy sem, akinél a fertőzés gyanúja felmerült.

Intézményünk 2020.01.28. napján délelőtt írásban megkereste a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Járványügyi Osztályát és tájékoztatást kért, hogy az egyetem területén milyen óvintézkedéseket tartanak indokoltnak a külföldről visszaérkező

Egyetemünk részletes eljárásrendet és monitoring rendszert dolgoz ki az esetleges megbetegedések, fertőzésgyanúk kiszűrése érdekében, melynek keretében a hallgatók és dolgozók külföldre utazásait is vizsgáljuk.

A Pannon Egyetem a megelőzés és a monitoring további lépesei egyeztetése érdekében felvette a kapcsolatot a Veszprém Megyei Kormányhivatallal és a Csolnoky Ferenc Kórházzal.

A Pannon Egyetem fokozottan ügyel a higiéniai előírásokra, ezek betartására plakátokkal figyelmezteti a hallgatókat és a dolgozókat. Az egyetem épületeiben elhelyezett kézfertőtlenítőket a Pannon Egyetem feltöltötte, utántöltésükről folyamatosan gondoskodik, a

közösségi terek és szociális helységek tisztaságára kiemelt figyelmet fordít.

Veszprém, 2020. 01. 29.

Csillag Zsolt s.k. kancellár

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában