egy emlékezetes este

2020.01.12. 20:00

Újévi gálaműsort tartottak Alsóörsön

A Nemzeti Lovas Színház újévi gálaelőadásával köszönte meg Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere azoknak a támogatását, segítségét, akik hozzájárultak a település kiemelkedő sikeréhez. A művészek emlékezetes esttel ajándékozták meg a közönséget a zsúfolásig megtelt Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtárban, az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

20200110 Alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtár Újévi köszöntés Opera Gálával. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

-Az összefogásnak, a kitűnő közösségnek köszönhető a fejlődés, az óriási eredmény, amit tavaly Alsóörs elért, vélekedett Hebling Zsolt. A polgármester a települést támogató helybeliek, a civil közösségek, az egyházak, a vállalkozók és a partnereik mellett külön kiemelte Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője munkáját, aki mindenben támogatta elképzeléseiket, céljaik megvalósítását.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Alsóörs elöljárója Albrecht Sándor helytörténész-újságírót gondolatát idézte az est mottójáról, aminek azt választották, hogy „Köszönjük Alsóörs!” Eszerint meghálálni egy élet is kevés, amit az ember kapott a szülőföldjétől. Az ünnepi gondolatok után a Nemzeti Lovas Színház művészei Strauss operettekkel, opera-, és musical részletekkel ajándékozták meg a közönséget, Pintér Tibor, Illyés Jennifer, Pápai Kíra és Mohácsi Márk főszereplésével, illetve a táncosokkal.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Pintér Tibor utalt arra, hogy Veszprémben született, Balatonalmádiban tanult meg lovagolni, nagyon kedveli a Balaton-felvidéket, a tavat. Beszélt arról is, hogy meghívták őket New Yorkba, a magyar közösséghez, ahol kérték tőlük, hogy Illyés Jennifer, a párja énekelje el a Főnixmadár című dalt, amelynek angol változatát elsőként az alsóörsieknek énekelte el országos premierként, az újévi előadáson.

 

Vastaps kísérte a kitűnő előadást, amit az önkormányzat és a Kálmánfi Gábor vezetésével a művelődési ház szervezett meg. Az előadás után a szervezők megvendégelték a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában