3,3 milliárdos beruházás

2020.02.26. 07:00

Környezeti rehabilitáció keretében készítik elő a terepet Pápán

Utoljára a harmadik helyszínen, a Schwenczel-­réten is megkezdődött a munkavégzés az úgynevezett barnamezős beruházás keretében.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor

Mint ismert, a Felhagyott ipari-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja címet viselő projektre 1,758 milliárd forint támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív programnak (TOP) köszönhetően. A teljes beruházás több mint 3,3 milliárd forintba kerül majd.

A Téglagyári úton és az egykori gázcseretelep helyszínén már korábban elkezdődött a munkavégzés, amelyhez legutóbb a Schwenczel-rét is csatlakozott.

A beruházása Téglagyári úton vette kezdetét földmunkával
Fotó: Polgár Tibor

Előkészítésként a növényzet eltávolításához láttak hozzá a szakemberek, a munkát a városgondnokság végzi külső vállalkozó bevonásával. Bakó István intézményvezető elmondta, a több mint háromhektáros területen 80 fát vágnak ki – ezek leginkább a vizenyős területen megélő, öreg és beteg egyedek. A mintegy egy hektárt beborító bozótost is kiirtják, ugyanis ezen a helyszínen rendezett, impozáns közparkot alakítanak ki látványtóval, amely a terület vízelvezetési problémáit is megoldja majd.

Venczel Csaba önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, a beruházás jelentősen javítja a helyiek és a környéken élők életminőségét, rendezettebbé teszi a lakókörnyezetet. – Örülök, hogy a tervezők mertek nagyot álmodni, és nemcsak egy záportározóban gondolkodtak, hanem a rét parkosítását is célul tűzték ki – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában