a polgármester közleménye

2020.03.09. 17:08

Koronavírus: Veszprémben is elmaradnak a március 15-ei tömegrendezvények

Bár szerencsére Veszprémben továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, de a vírus veszélyei miatt idén mi sem tartjuk meg a hagyományos március 15-ei emlékező tömegrendezvényeket városunkban – írja sajtóközleményében Porga Gyula polgármester.

Csaknem egymilliárdot szánnak a veszprémi városháza energetikai megújítására Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

Tesszük ezt az operatív törzs szakmai ajánlását követve, a védelmi bizottság elnökével – valamint az ellenzéki frakciók vezetőivel – folytatott egyeztetés nyomán.

Javaslom, hogy városunk iskolai és civil közösségei is fontolják meg a sokakat megmozgató rendezvények megtartását. Senkit se tegyünk ki a megbetegedés veszélyének!

Ugyanakkor jelzem, hogy az utókor tisztelete jeléül – a veszprémiek nevében – koszorút helyezek el az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek emékműve előtt. A középületeken kívül a város fő útvonalait ezúttal is zászlódíszbe öltöztetjük, és a nemzeti zászló kitűzésére kérem a lakóközösségek képviselőit valamint a magánházak tulajdonosait is. A Pro Urbe és a Szabad Sajtó díjakat idén szűkebb körben adjuk át.

A városi ünnepségre készülő Hriszto Botev Általános Iskola tanárainak és diákjainak köszönöm a fáradozását, miként köszönöm valamennyi veszprémi megértését! – zárul Porga Gyula polgármester sajtóközleménye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában