kínai–magyar kapcsolatok

2020.06.08. 07:00

Gyógyteát adományozott Ajkának az egyesület

Az immunrendszert erősítő gyógyteát ajándékozott a városnak a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesülete a kínai–magyar kapcsolatok elmélyítése céljából.

Tisler Anna

Kínából kaptak gyógyteát az ajkaiak

Fotó: Györkös József

A városházi rendezvényen jelen voltak a Kínai–Magyar Társaság tagjai, valamint az adományozók részéről a Hagyományos Kínai Orvosi Szervezetek Közép-kelet-európai Szövetsége elnöke és alelnöke, Yu Funian és Shao Baojun, a Kínai és Magyar Vállalkozók Egyesületének elnöke, Wu Yalong.

Schwartz Béla ajkai polgármester köszönetet mondott a kínai testvérváros, Donghai párttitkárának, Gao Meifengnek a 20 ezer maszkért, amely május elején érkezett a városba. Henan tartományból Wang Guosbengnek és Cao Shenglinek köszönhetően újabb kilencezer érkezett. A polgármester hozzátette, hogy akinek maszkra van szüksége, a családsegítő szolgálattól kérhet. Yu Funian magyarul tartott köszöntőjében kijelentette: Kínában azért működött jól a védekezés, mert a vezetők jó döntéseket hoztak, kiváló orvosaik vannak, és ötvözték a nyugati orvoslást a hagyományos kínai gyógymóddal.

Kínából kaptak gyógyteát az ajkaiak
Fotó: Györkös József

Schwartz Béla köszönetet mondott a gyógyteáért. Az ajándékot a koronavírus elleni védekezésben élen járt szervezeteknek juttatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában