ne legyen több áldozata a strandolásnak

2020.07.28. 20:24

Veszélyes napok a Balatonon – Életet menthet az elővigyázatosság!

Az elmúlt hetekben több haláleset is történt a Balatonon, e mellett a kánikula miatt is érdemes óvatosnak maradni.

Romantikus Balaton. Küldj képet te is!

Többek között ezekről a témákról beszélgetett Bagyó Sándorral, a VMSZ elnökével a Mokka stábja kedden reggel. A szakember interjújában kiemelte, hogy nagyon fontos a strandokon az elővigyázatosság, a vizek veszélyét ismerni kell. Az egyik legfontosabb szabály, hogy ismeretlen vízbe nem szabad beleugrani – sajnos idén ezzel kapcsolatban már történt tragédia, amikor egy 19 éves fiú törte ki a nyakát, mert beleugrott, de sekély volt a víz.

Bagyó Sándor arra is felhívta a figyelmet, hogy aki nem tud úszni, ne menjen mély vízbe. A vasárnapi balesethez is az vezetett, hogy a pár nem figyelt a bójákra, s messzire sodródtak a parttól. A történetnek tragédia lett a vége, ugyanis a férfi nem tudott úszni, leesett a felfújható unikornisról, elmerült, majd négy órával később csak a holttestét találták meg.

A szakember szerint azzal tudjuk megelőzni a leghatékonyabban a bajt, ha előzetesen utánanézünk, tájékozódunk a fürdőhely adottságairól, ahová utazunk.

A kánikulával kapcsolatos veszélyekről is szó esett. Mivel a nagy melegben megnő a rosszullét veszélye, fontos, hogy ne csak magunkra, hanem a körülöttünk fürdőzőkre is figyeljünk – hívta fel a figyelmet Bagyó Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában