Űrt hagyott maga után

2020.08.27. 07:00

Tíz éve hunyt el a Pápai Kosárlabda Club (korábbi) elnöke

Tíz év elteltével is őrzi a kosárlabdáért fanatikusan rajongó Balogh József néhai emblematikus elnök emlékét a Pápai Kosárlabda Club.

Laskovics Márió

Hernádi Tamás, a Pápai Kosárlabda Club jelenlegi elnöke a tíz éve elhunyt Balogh József fényképével

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Tíz éve hunyt el Balogh József, a Pápai Kosárlabda Club (PKC) egykori elnöke, aki 2006-tól 2010-ig töltötte be eme tisztséget. Halálának augusztus 29-i évfordulója kapcsán a jelenlegi elnök, Hernádi Tamás idézte meg a Sopronban tanult erdőmérnök személyét.

– 2010. augusztus 29. rémisztő, felejthetetlen nap a PKC történelmében: a klub korábbi elnöke, akinek kezei alatt elnöki kinevezésemet megelőzően négy éven át ügyvezetőként dolgoztam, ezen a napon távozott közülünk. Jóska bácsi – ahogy mindenki szólította – felejthetetlen űrt hagyott maga mögött. Mindig volt egy nyugodt, igaz szava mindenkihez. Az ő vezetése alatt azt érezte az ember, hogy könnyebb minden. Pedig nem volt az, csupán személyisége sugárzott olyan biztonságot, mely könnyebbé tette a csapat ködös hétköznapjait. Az 1996-os alapítástól mindig a klubért dolgozott előbb mint elnökségi tag, majd a későbbiekben a klub elnöki tisztjét is betöltötte – fogalmazott Hernádi Tamás.

Balogh Józsefnek a kosárlabda a soproni egyetemi évei alatt lett elválaszthatatlan „társa”. A kosárlabda sport iránt táplált fanatizmusát az is mutatta, hogy minden statisztikai mutatószámról külön táblázatot készített, minden játékosra külön lebontva. Ha belépett az öltözőbe hirtelen csend lett, hiszen mindenki tudta, hogy amit mondani fog annak komoly jelentősége van, emlékezett vissza elődjére az elnök.

Hernádi Tamás, a Pápai Kosárlabda Club jelenlegi elnöke a tíz éve elhunyt Balogh József fényképével Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Tíz nehéz év múlt el nélküle, mégis az a tapasztalat amit átadott, a mai napig rengeteg probléma megoldásában segítséget nyújt. A PKC legemblematikusabb alakja volt. A magyar kosárlabda sport szegényebb, mióta nincs velünk. Jóska bácsi, szívünkben örökké élsz, nagyon hiányzol – zárta meghatottan gondolatait Hernádi Tamás.

A PKC az egykori elnök halálát követő években, emléke előtt tisztelegve rendszeresen Balogh József-emléktornát rendezett szeptember elején. Ez tavaly egyetlen felkészülési mérkőzésre apadt, idén pedig a járványhelyzet miatt elmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában