fontos tevékenységet végez az egyesület

2020.09.13. 15:30

Ez a nap a hátrányos helyzetű fiatalokról szólt

A helyszín változott ugyan az idén, ám a célok nem: a Jendrassik-Venesz Szakközépiskolában rendezték meg a Kolostorok és kertek rendezvénytér helyett a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület családi napját. A szombati esemény nagyszerű időben, színes programokkal – főzőverseny, vetélkedők, zenés produkciók – telt.

Juhász-Léhi István

20200912 Veszprém Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakközépiskola Családi és sport nap, Veszprémi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesülete rendezésében Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Takács Szabolcs kormánymegbízott megnyitójában elmondta, szerinte egy közösség akkor működik jól, ha annak erősebb tagjai evidenciának érzik azt, ha a gyengébbeken segíthetnek. A társadalmi szerepvállalásban is az a jó, ha segítünk az elesetteknek. Elhangzott: a megyei kormányhivatal évek óta segíti az egyesület munkáját. A kormánymegbízott reméli, hogy ez a jövőben is így lesz, akár úgy, hogy személyesen mutatják meg a hivatal munkáját, vagy a különböző ügyintézésekben. Nem mellékesen a járási hivatal két csapattal vett részt a főzőversenyen.

Strenner Zoltán önkormányzati képviselő azzal kezdte, hogy immár egy évtizede részese annak a munkának, amit Molnár Roland elnök és a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület képvisel. Megköszönte azt, hogy képes összehozni ennyi embert, és szervezetet, akik tudnak segíteni. Abbéli örömét is kifejezte, hogy ezek az emberek tudnak együtt gondolkodni és tenni.

A Pannon Egyetem kancellárja, Csillag Zsolt is régóta figyelemmel kíséri a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület munkáját, amiről úgy vélte, hogy csak a legnagyobb elismeréssel lehet beszélni, mert fontos tevékenységet végeznek a közösség érdekében. Meglátása szerint az egyetemnek is fontos feladat az, hogy az egyesület tevékenységéből a részét kivegye.

Molnár Roland főszervező, az egyesület elnöke örömének adott hangot, hogy a járványhelyzet ellenére sikerült megszervezniük a mára hagyományos családi napjukat. Bizakodik annak kapcsán is, hogy a napokon belül kezdődő Kossuth utcai jótékonysági sütivásáruk is sikeres lesz. Elmondta, 13 éve létezik a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület, és megtesznek mindent azért, hogy évről évre segíteni tudjanak.

A nap házigazdája, Gulkai László, a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik–Venesz ­Technikum igazgatója volt, az eseményen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában