A hazáért kelnek útra

2020.09.05. 07:00

Közel kilencven kilométeren át zarándokolnak a sümegi ferences búcsúmisére

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a hazáért felajánlott háromnapos gyalogos zarándoklatot a Balaton-felvidéken a Mária Út Közhasznú Egyesület szervezésében.

Laskovics Márió

Immár tizenhetedik alkalommal indulnak útnak a gyalogos zarándokok a hazáért Balatonalmádiból Sümegre

Forrás: Mária Rádió

A hazáért szervez zarándoklatot a Mária Út Közhasznú Egyesület Balatonalmádiból Vászoly és Tapolca érintésével Sümegre szeptember 18. és 20. között, immár tizenhetedik alkalommal. A gyalogos zarándokok szeptember 18-án, pénteken 7 órakor indulnak a balatonalmádi Szent Imre-templom melletti Szent Jobb-kápolnától. Előtte gyülekezés, regisztráció, indító információk, ima, áldás. A teljes táv mintegy 90 kilométer, melynek végén a sümegi ferences Sarlós Boldogasszony-kegytemplomban tartandó ünnepi búcsúmisén és az azt követő körmeneten vesz részt a zarándokcsoport.

Mint Szabó Tamás elnöktől, a zarándoklat világi vezetőjétől megtudtuk, a sümegi zarándoklatok nagy hagyományának felélesztésére indult a kezdeményezés még 2004-ben, és ezen az első úton született meg a Mária Út álma is.

– Az útvonal általában földúton vagy gyenge forgalmú közúton halad. Ajánlatos edzeni a zarándoklatra, felkészülni lélekben és testben. Útközben imádkozunk, énekelünk, beszélgetünk, elmélkedünk vagy éppen szilenciumot tartunk. Vászolyon és Tapolcán is lesz esti szentmise. A szállás pénteken Vászolyon egy szép parasztházban, szombaton Tapolcán, szerényebb szállodában lesz. Hozni kell matracot és hálózsákot, csomagszállítás lesz. Napközben a saját magunk által hozott élelmiszert fogyasztjuk, de érintünk boltokat is. Esténként főtt vacsora vár majd mindenkit. Sümegről a hazautazás egyénileg történik, ezért is jó, ha odahívjuk barátainkat, hogy várjanak bennünket, legyenek velünk a búcsún, a szentmisén, és segítsenek a hazatérésben. Mindenkit szeretettel hívok, tartson velünk. Aki nem tud velünk zarándokolni, várjuk a sümegi vasárnapi főbúcsú nagymiséjére, szeptember 20-án 10 órára – közölte Szabó Tamás elnök.

Immár tizenhetedik alkalommal indulnak útnak a gyalogos zarándokok a hazáért Balatonalmádiból Sümegre Fotó: Mária Rádió

A zarándoklat közös étkezési és szállásköltségét, szervezési és eszközköltségét, a kísérőautó költségeit a zarándokok közösen viselik. A szállás miatt a zarándokcsoport korlátozott létszámú, legfeljebb negyven főt várnak. Jelentkezés, további részletek Récsey Zsuzsa szervezőnél, vagy a Mária Út Egyesület elérhetőségein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában