kutyás találkozó

2020.10.26. 07:00

A felelős állattartásra és az örökbefogadásra hívták fel a figyelmet Tihanyban

A felelős állattartásra, az örökbefogadásra hívták fel a figyelmet Tihanyban, ahol Nagy Vivien, a kutyabarát Echo Étterem rendezvényszervezője vezetésével, vállalkozók összefogásával kutyás találkozót szerveztek, és adományokat gyűjtöttek a Balatonfüredi Ebmenhelynek, a Visszhang dombon vasárnap.

Kovács Erika

20201025 Tihany. Kutyás rendezvény, adománygyűjtés a füredi menhelynek. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Szeretnénk felhívni a figyelmet a füredi menhelyre, mert nagy szükség van a hideg őszi, téli napokon meleg holmikra, adományokra. Emellett népszerűsítjük a felelős állattartást, az örökbefogadást, az állatszeretetet, hogy az emberek elfogadóbbak legyenek, ha állatok kerülnek a közelükbe, érvelt Nagy Vivien.

Hozzátette, céljuk az is, hogy felhívják a figyelmet a Balatonnál levő, kutyabarát éttermekre, másrészt érdekes idegenforgalmi látnivalót is kínálnak a zord időben.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Nagyon sok a kutyabarát, akik szívesen jönnek el egy ilyen szabadtéri programra, mutatott körbe Vivien, aki főként a menhelyről befogadott négylábúakat részesíti előnyben. Szerinte

segíteni egy árva kutyán nagyon jó érzés.

Aki négylábúval osztja meg az otthonát, különösen barátságos, mély érzésű, megértő a környezetével, embertársaival, és az ebek a gyerekek személyiségének fejlődését is jótékonyan érintik.

Gáspár Ákos képviselő, a harminc férőhelyes füredi menhely önkéntese, aki a mentett keverék kutyájával, Csucsuval érkezett, üdvözölte, hogy vállalkozók összefogásával ilyen gazdag programot szerveztek. Füreden gyorsan örökbe tudják adni a kutyákat, akiket főként az ország más menhelyeiről fogadnak be, és

minden segítség nagyon jól jön nekik.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Aláhúzta, Füreden és a környéken nem jellemző a kidobott, gazdátlan eb. Egy érdekes kutyás bemutató után Hadbognár Barbara kutyatréner, a veszprémi Kutyasétáltatás vezetője úgy mondta, a mozgás mellett a kutyák igénylik a tanulást is, amihez szeretet, következetesség kell.

Egy ilyen kutya fegyelmezett, együttműködő a gazdájával, társaival szemben. Kovács Liza, aki Enzóval, az ötéves border collie-val nyűgözte le a közönséget, megjegyezte, sokkal könnyebb az életük egy fegyelmezett ebbel, aki sok, változatos programot ad, és családtag náluk. Forgó Ádám büszkén állt a tréner szerint nehezen tanítható siba inu fajtájú, Kita nevű kutyája mellett, aki minden feladatot pontosan teljesített. A férfi szerint

teljesen más az élet egy jól szocializált kutyával.

Szerinte a kutya felelősségre, türelemre, alkalmazkodásra tanítja meg az embert.

 

– Rengeteg szeretet, nagy boldogságot ad, kitartásra tanít, vetette közbe Auer-Tóth Rita, aki Hérával, a berni pásztorral mindenki mellett nyugodtan elmehetett.

– Elképesztő szoros kapcsolat van köztünk, rengeteg élménnyel ajándékoz meg minket Málna, simogatta meg a másfél éves, fekete német juhászt Nagy Nikolett. Az érdekes bemutató után számos programmal várták a szép számú érdeklődőt, így állatorvosi-, kutyakozmetikai-, és táplálkozási tanácsadással, négylábúaknak való kézműves termékekkel, majd nagy sikert aratott a kutyaszépségverseny. Az adományok szépen gyarapodtak a füredi menhely számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában