Alakuló ülést tartottak

2020.10.28. 07:00

A polgármester és a képviselők is letették esküjüket a balatonfűzfői alakuló ülésen

Kedden letette esküjét az időközi önkormányzati választáson megválasztott polgármester, Szanyi Szilvia és a mandátumot nyert képviselők.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Lublóy Géza, a helyi választási bizottság elnöke elmondta, az október 18-án tartott időközi választás érvényes és eredményes volt. A szavazáson a választók 50,7 százaléka vett részt. Polgármesternek Szanyi Szilviát (független) választották, aki a szavazatok 60,9 százalékát kapta. Képviselőjelöltként Kerekes-Bakró Csongor és Lajkó Frigyes (mindketten Fidesz–KDNP), Gorza István, Jánka Anikó, Keil Norbert és Szeli Dóra Réka (mindannyian függetlenek) került a testületbe.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az alakuló ülésen Szanyi Szilvia polgármester és a képviselők is letették esküjüket, valamint a testület tagjai egyhangúlag alpolgármesterré választották Lajkó Frigyest. Az ülésen megválasztották a Humán Bizottság és a Településfejlesztési, Településüzemeltetési, Környezetvédelmi és Pénzügyi Bizottság elnökeit és tagjait is.

Szanyi Szilvia olvasta elő az eskü szövegét, amikor Lajkó Frigyes
letette alpolgármesteri esküjét
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő polgármestere bevezetőjében kiemelte, igyekeznek megfelelni annak a bizalomnak, hogy újra megválasztották őt és az általa javasolt képviselőket. Reményét fejezte ki, hogy azoknak is bizonyítanak a következő években, akik nem rájuk voksoltak. Leszögezte, felkészültek a város irányításával járó feladatra, és azon dolgoznak, hogy a terveik valósággá váljanak, a megkezdett munkát befejezzék. Hozzátette, egy irányba, a fejlődés felé vezetik Balatonfűzfőt, bár sok nehézséggel kell szembenézniük. Elsőként a koronavírust említette, majd ennek kapcsán megjegyezte, segítik az egyedül élőket a járványhelyzetben.

Az alakuló ülésen részt vett Kontrát Károly, a település országgyűlési képviselője (Fidesz–KDNP).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában