Elismerésben részesültek

2020.10.27. 11:00

A polgárőrök saját szabadidejükből áldoznak a közbiztonság javára

A hosszú időn át kiemelkedő tevékenységet folytatott polgárőr-egyesületek, vezetők és polgárőrök részesültek elismerésben október 22-én a városházán tartott rendezvényen.

Tisler Anna

Forrás: Polgárőrség

A programon Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye elismert polgárőrei vettek részt. Az ünnepi szónok Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere volt. Az eseményen részt vett Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrenddel, a legmagasabb adható polgárőr-kitüntetéssel ismerte el Nyemcsok Györgyné, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület elnöke tevékenységét.

Az év polgárőre kitüntetésben részesült Makai József, a Balatonfűzfő Polgárőr Egyesület tagja. A megyei szövetségek javaslata alapján az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége Az év polgárőr pedagógusának választotta Barcza Lászlót, a Pápa Polgárőr Egyesület elnökét, Az év polgárőr egyesülete kitüntető címet pedig idén két Veszprém megyei csoport kapta: a Sümegprága Polgárőr Egyesület, amelynek elnöke Valente József, valamint a Polgárőr Egyesület Badacsonytomaj, melyet Arany György vezet elnökként.

Trombitás Ottó az elismeréssel Fotó: Polgárőrség

A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát és oklevelet vett át Trombitás Ottó, a Sümegi Polgárőr Egyesület tagja, volt alelnökhelyettese, továbbá Balogh Csaba, a Balatonalmádi Polgárőrég elnöke. Elnöki jutalomban részesült folyamatosan végzett kiemelkedő munkája elismeréséül Szabó Aladár, a Taliándörögd Polgárőr Egyesület tagja, illetve Dézsi János, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének Elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában