80 gyermek érkezik

2020.10.30. 07:00

Átadták a megújult Mesevilág tagóvodát

Teljesen megújult a Balatonfüredi Kiserdei Óvoda Mesevilág tagóvodája, amelyet csütörtökön a nemzeti színű szalag átvágásával adtak át. Az intézménybe hétfőn 80 gyermek érkezik.

Kovács Erika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Magyarország kormánya javaslatomra 30 millió forinttal támogatta a munkálatokat, amihez a város jelentős önerőt biztosított – fogalmazott Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő. Hozzátette, a magyar jövő alapja a gyermek, a kormány támogatja, hogy minél több bölcsőde és óvoda legyen.

Az elmúlt tíz évben 16 ezerrel bővültek az óvodai férőhelyek. Jelenleg 100 milliárd forintból 200 beruházás zajlik, eszerint új óvodák épülnek, illetve bővülnek. Emellett nő az óvodapedagógusok száma is. – Balatonfüred fejlődése töretlen – jegyezte meg a képviselő.

Hári Lenke alpolgármester köszönetet mondott azoknak az intézményeknek, ahol a tavaly december óta tartó felújítás alatt elhelyezték a gyerekeket, különös tekintettel a Balatonfüredi Református Egyházközségre, a helyi református iskolára és óvodára. A megújult épületbe hétfőtől 80 gyermek érkezik, és itt kapnak helyet a református óvoda apróságai is, az ott kezdődő átalakítás miatt.

Czunamné Szabó Ágnes intézményvezető azt mondta, az idő már nyomot hagyott az épületen, amely kívül és belül most teljesen megújult, bővült és korszerűsödött.

Czunamné Szabó Ágnes intézményvezető sorolta: nagy tornaterem épült, illetve modern kiszolgálóhelyiségeket, csoportonként gyermekmosdókat, valamint tágas öltözőket, biztonságos, füves udvart alakítottak ki, modern játékokkal a Balatonfüredi Kiserdei Óvoda Mesevilág tagóvodájában. Az intézményvezető szólt arról is, hogy az óvoda meghatározó szerepet tölt be a nevelésben, az ember későbbi szocializációjában. – Egy társadalom nagysága arról ismerszik meg, ahogyan a gyermekekkel, idősekkel bánik. Balatonfüred ezen a téren is kiválóan teljesít, mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában