az állatok világnapján

2020.10.12. 16:00

Nyílt nap az ajkai Vahur menhelyen: „Követendő munkát végeznek”

Követendő, amit Antal Lauráék végeznek az ajkai Vahur menhelyen. Elhivatottan dolgoznak, nagyon büszke vagyok arra, hogy ebben a megyében ilyen menhelyek működnek – így vélekedett Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, aki kutyát is sétáltatott a nyílt napon.

Kovács Erika

A Buksi kutyasuli bemutatta, mi mindenre képesek a kutyák, ha az ember foglalkozik velük

Fotó: Kovács Erika/Napló

Rengetegen, köztük sok kisgyermekes család kereste fel a rossz idő ellenére is a Vahur menhelyet Ajkán, ahol a közelmúltbeli állatok világnapja alkalmából vasárnap nyílt napot rendeztek, hogy bemutassák az életüket, és látogatóik adományokkal, tombolákkal is segítsenek a gazdátlan kutyák sorsán.

Antal Laura, a menhely vezetője Fotó: Kovács Erika/Napló

Ellátogatott a menhelyre mások mellett Vörösmarty Éva megyei alelnök, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő és Gáspár Ákos balatonfüredi képviselő, az ottani menhely önkéntese is.

Antal Laura, a menhely vezetője úgy mondta, nagyon fontosnak tartják, hogy bemutassák a munkájukat, és látogatóik minél fiatalabb korban megismerkedjenek a felelős állattartással, az örökbefogadással. Céljuk, hogy minél több árva állat találjon szerető gazdára, és az is nagyon jó, ha a látogatók megsétáltatják a négylábúakat.

Ovádi Péter miniszteri biztos kutyát is sétáltatott Fotó: Kovács Erika/Napló

Ovádi Péter miniszteri biztos sokat beszélgetett a menhely vezetőjével, dolgozóival, és több négylábút meg is sétáltatott. Büszkén mondta, a családjában is él egy tízéves bichon kiskutya.

– A menhelyeknek nagyon fontos küldetésük van, mert az országban sok a kóbor, gazdátlan állat, és nem mindegy, milyen körülmények között élnek, amíg gazdára találnak. Emberfeletti, amit a civil szervezetek végeznek, mert mindennap azért dolgoznak, hogy ezeknek az állatoknak az életminősége javuljon, és remélhetőleg sok gazdára is talál, mert örökbe fogadni jó – fogalmazott.

Mint mondta, közös ügyünk az állatvédelem, mindenkinek felelőssége van ebben, a kormánynak, az önkormányzatnak, az egész társadalomnak. Az állatok nem tudnak magukért kiállni, ezért ezt nekünk, embereknek kell felvállalni. A cél az, hogy minél kevesebb kóbor állat legyen, és mind több szerető családban éljen.

Vörösmarty Éva megyei alelnöknek szintén szívügye az állatvédelem. Elmondta, alelnökként közvetít az állatvédő szervezetek és a hatóságok között, hogy az illetékesek még hatékonyabban tudjanak dolgozni, és mielőbb ki lehessen menteni egy állatot adott helyzetből. Az alelnök maga is állatmentő, főleg cicákon segít, több ilyen négylábúval osztja meg otthonát. A nyílt napon sok érdekes programmal várták a látogatókat, így a Buksi kutyasuli bemutatta, mi mindenre képesek a kutyák, ha az ember foglalkozik velük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában