Önkéntesek bontottak

2020.10.21. 11:00

Előkészítették a paloznaki közösségi ház felújításának folytatását

Hangos kopácsolás verte fel a szombat délelőtti csendet a Fő téren. A múlt hétvégén mintegy ötven önkéntes dolgozott, hogy a régi, elavult palatetőt lebontsák, ezzel közel ötmillió forintot megspórolva az önkormányzat költségvetéséből.

Szendi Péter

A hétvégén mintegy ötven önkéntes dolgozott, hogyarégi, elavult palatetőt lebontsák, ezzel mintegy ötmillió forintot megspórolva az önkormányzat költségvetéséből

Fotó: Szendi Péter/Napló

Mintegy nyolcvanmillió forint értékű beruházással alakították ki a tágas, korszerű Szent József Közösségi Házat Paloznakon, melyet ünnepélyesen az újévi pohárköszöntőn adtak át. A Magyar falu program keretében a katolikus egyház nemrégiben 30 millió forintos támogatást nyert el. Ennek köszönhetően folytatódik a közösségi ház második ütemterve. A rossz idő ellenére több paloznaki csákányt, kalapácsot, lapátot és talicskát ragadott, társadalmi munkában leszedték a tetőt a födémig.

– Az épület a katolikus egyházé, de az önkormányzat a használó, és mint tulajdonos az egyház pályázott a második ütemre, a tetőszerkezet felújítására. Mint minden építkezés, ez is bontással kezdődik. Nagy örömünkre, mintegy ötven ember jelentkezett, hogy hétvégén részt vesz a társadalmi munkában. Ez azért is jó, mert ennek van egyfajta közösségformáló ereje, rég nem látott paloznakiak üdvözölték egymást, másrészt az önkormányzat sok pénzt megspórol – emeli ki Czeglédy Ákos polgármester, miközben a talicskájába szorgos kezek építési törmelékeket tesznek.

A hétvégén mintegy ötven önkéntes dolgozott, hogyarégi, elavult palatetőt lebontsák, ezzel mintegy
ötmillió forintot megspórolva az önkormányzat költségvetéséből
Fotó: Szendi Péter/Napló

A tervek szerint karácsony előtt új tetőt kap az épület, télen elkezdődhetnek a belső munkák. Tavasszal, ahogy az időjárás engedi, a külső szigetelés és a homlokzatfestés megtörténik. Ezáltal májusra egy teljesen megújult közösségi színtér lesz a falu központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában