Megyei körkép

2020.10.13. 07:00

Időközi választást tartanak négy Veszprém megyei településen vasárnap

Október 18-án a megye négy településén tartanak időközi önkormányzati választást. Mind a négy helyszínen: Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren és Szigligeten is a képviselő-testület feloszlása miatt írták ki a választást, a helyi közösség polgármestert és képviselő-testületet is választ.

Sági Ági, Tóth B. Zsuzsa, Kovács Erika

Forrás: Illusztráció

Balatonszepezden polgármestert és négy egyéni listás képviselőt választhatnak majd a település polgárai. A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a polgármesteri posztért Bíró Imre (független), Bocskov Petrov Jordán (független), Selmi Gábor (független) és Szász Péter (független) indul. Az egyéni listákra összesen 13-an jelöltették magukat. Szavazni október 18-án 6–19 óra között lehet a polgármesteri hivatalban. A településen mintegy négyszázan jogosultak arra, hogy leadják voksukat. Bocskov Petrov Jordán a december 8-ai választás eredményeként vezeti a települést.

Szigligeten is polgármestert és önkormányzati képviselő-testületet választanak. A polgármesterjelöltek kilencen vannak: Balassa Dániel, Páhy László, Pálfi Szabolcs, Ulbert István, Baj József, Mészáros Géza, Idrányi Péter, Zsezserán Jánosné és Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit indul a címért. A képviselő-jelöltségre 23-an pályáznak, mindannyian függetlenek, a testület öttagú a településen.

Balatonfűzfőn polgármestert és hatfős testületet választanak a polgárok. A polgármesteri székre három független jelölt pályázik: Bárdi-Farkas János, Gál Andrea és Szanyi Szilvia. A hat képviselő-testületi helyre tizenhatan jelentkeztek be, tizenhárman függetlenek, hárman a Fidesz–KDNP támogatásával indulnak. A településen közel négyezren szavazhatnak, a várost 2019 októbere óta Szanyi Szilvia vezeti.

Megyeren a polgármester mellett kétfős testületet választhatnak a polgárok. Az egyetlen polgármesterjelölt Komendánt Irén, aki függetlenként indul, és a két képviselő-testületi helyre is csak ketten pályáznak. A településen harmincan adhatják le voksukat.

Az időközi választásokat vasárnap tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában