Továbbra is pályáznak

2020.10.17. 07:00

Traktort és járdákat adtak át Bakonytamásiban

Közel tízmillió forint értékű traktorral és utánfutóval, illetve közel nyolcmillió forint értékben felújított és újonnan kialakított járdaszakaszokkal fejlődött a falu.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Magyar Falu Program (MFP) „közterület karbantartásáért szolgáló eszközbeszerzés” pályázatán elnyert összegből vásárolt traktort és utánfutót, illetve a Start-munkaprogramban megújult járdaszakaszokat adták át ünnepélyesen pénteken a kultúrházban.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program létjogosultságáról is beszélt Fotó: Laskovics Márió/Napló

Forsthoffer Zoltán polgármester kiemelte, több mint 2,4 millió forint támogatásból, valamint több mint 5,3 millió forint önerőből közel 800 méter járdát tudott felújítani az önkormányzat a Kossuth és Széchenyi utcában, valamint a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében újat létesíteni a Jókai utca és a temetőbejárat között. A közterület karbantartási, szépítési feladatainak hatékonyabb ellátásához eztán a több mint 9,5 millió forintos támogatásból beszerzett Lovol m504 típusú traktor nyújt gépi segítséget.

Forsthoffer Zoltán polgármester elmondta, a jelenlegi képviselő-testülettel folytatják a falu fejlesztését Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A község az elmúlt évtizedek alatt sokat fejlődött, az előző faluvezetés rengeteg saját erővel mindent megtett azért, hogy élhető, szerethető település legyünk. A jelenlegi képviselő-testülettel szeretnénk tovább folytatni a megkezdett munkát, igyekszünk kihasználni a kormány pályázati lehetőségeit. Célunk továbbra is a település építése, szépítése, gazdagítása, és a remélhetőleg hamar véget érő vírusjárvány után közösségi programok biztosítása – tette hozzá a faluvezető.

Az átadott fejlesztésekre Szakos Csaba evangélikus lelkész mondott áldást Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a közhasznú foglalkoztatottak számának jelentős lecsökkenése indokolja a kézi munkaerőt kiváltó gépek szükségességét. A falvak régóta elnéptelenednek, a helyi lakók idősödnek, kevés gyermek születik, így elvesztik a városokkal szembeni, nyugodt életet, rendezett környezetet adó versenyhelyzetüket. A fiatalok számára azonban fontosak a városihoz hasonló körülmények. Ezért jött létre a MFP, melynek jövő évi költségvetése 251 milliárd forint lesz. Buzdít a pályázati lehetőségek minél szélesebb igénybevételére.

A rendezvényen közreműködött a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület néptáncokkal Fotó: Laskovics Márió/Napló

A rendezvényen közreműködött a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület néptáncokkal, valamint Borsné Gajdacsik Krisztina könyvtáros helytörténeti írás felolvasásával. A nemzeti színű szalag átvágását követően Szakos Csaba evangélikus lelkész áldta meg a fejlesztéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában