Fejlesztésekből nincs hiány

2020.10.14. 07:00

Utat, sportparkot és urnafalat adtak át Békáson

A Magyar falu program révén a közelmúltban útfelújítást végeztek, illetve sportparkot alakítottak ki Békáson, emellett az önkormányzat saját forrásból urnafalat is készíttetett. A beruházásokat ünnepélyes keretek között adta át Farkasné Csendes Tímea, a település polgármestere és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

Polgár Bettina

A megújult utat Farkasné Csendes Tímea és Kovács Zoltán adta át

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Farkasné Csendes Tímea köszöntőjében kiemelte, idén a településük ismét bizonyított az összefogás, a tenni akarás, a segítségnyújtás, valamint a lelkesedés terén, és egy emberként tevékenykedik mindenki eseményeik, ünnepeik sikeréért. Rámutatott, még ha a járványhelyzet miatt programokban nem is bővelkedett ez az esztendő, fejlesztésekből nem volt hiány.

Megtudtuk, a Magyar falu program keretében a lehetőségeiket kihasználva és a szükséges fejlesztések fontosságát felmérve a Temető út felújítására pályáztak. Erre a célra több mint 8,5 millió forintot nyert el a település.

– Közösségi terünk fejlődése sem maradt el. Szépen gondozott parkunk településünk központjában már nemcsak a játszótérnek ad otthont, hanem a Magyar falu programnak köszönhetően elkészült az úgynevezett „A” típusú sportpark is, ahol minden sportolni vágyót szívesen látunk – hangsúlyozta Farkasné Csendes Tímea.

A polgármester hozzáfűzte, mindemellett az önkormányzat takarékos gazdálkodásának köszönhetően az elmúlt években folyamatos fejlesztéseket hajtottak végre a temetőben: tavaly elvégezték több mint 500 ezer forint értékben a ravatalozó nyílászáróinak cseréjét. Elkészült a temető új járdája is közel kétmillió forint értékben, melyhez 750 ezer forint költségvetési támogatást kaptak 2018-ban. Idén pedig smaragdtujákat és virágokat telepítettek, továbbá urnafalat készíttettek a tavasz folyamán Toki Ferenc és Toki Patrik helyi vállalkozó munkájának köszönhetően. Az elkészült beruházásokat Farkasné Csendes Tímea és Kovács Zoltán adta át, az urnafalat Horváth József plébános szentelte fel.

A megújult utat Farkasné Csendes Tímea és Kovács Zoltán adta át
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Kovács Zoltán hangsúlyozta, nagy jelentőséggel bír, ha egy kistelepülésen egyszerre ennyi fejlesztés történik. Mint mondta, a békási temető rendezett, ebből is lehet következtetni arra, hogy a falu lakosai tisztelettel viseltetnek az elhunytak iránt, és az urnafallal új lehetőség nyílik a hamvak elhelyezésére. Hozzáfűzte, a felújított útburkolat révén pedig már kulturált módon lehet megközelíteni a temetőt.

Az országgyűlési képviselő megjegyezte, Magyarországon több száz sportparkot adtak és adnak át. Rámutatott, a létesítmény sportolási lehetőséget kínál a különböző korosztályoknak, és családok is igénybe tudják venni. Ez utóbbi azért is lényeges, mert nagy szükség van arra, hogy a rendszeres testmozgás már fiatalkorban a mindennapok részévé váljon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában