Kitűzik a babazászlót

2020.11.17. 14:00

Devecser is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz

A város önkormányzata ezentúl kék vagy rózsaszín zászlóval hirdeti, ha kisgyermek született.

Tóth B. Zsuzsa

A napokban hét devecseri család vehette át a babadobozt Bakos Titanilla védőnőtől

Forrás: Önkormányzat

A mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek. Hazánkban ugyanis sokkal több gyermeket vállalnának a fiatalok, mint ahány gyermek születik.

A mozgalom elindítói és az önkormányzat hisznek abban, hogy a nemzet jövője a családban rejlik, a jövő letéteményesei a megszületett és a születendő gyermekek. Az önkormányzat azért indította el 2019 őszén a devecseri babaprogramot, hogy kiemelt figyelmet kapjon a gyermekvállalás a városban. A devecseri babaprogram első elemeként vezették be több mint egy éve a devecseri babadobozt; az önkormányzat és támogatói által minden devecseri újszülött baba egy hasznos, az ellátásához szükséges termékeket tartalmazó dobozt kap. A Fanni Ház jóvoltából ingyenes szolgáltatást biztosító ajándékcsomagot szintén megkapja az újszülött családja. Utóbbit a Devecseri Védőnői Szolgálat iránymutatása alapján állítják össze.

A napokban hét devecseri család vehette át a babadobozt Bakos Titanilla védőnőtől
Fotó: Önkormányzat

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom zászlói megérkeztek, a jövőben minden devecseri újszülött gyermek tiszteletére kitűzik a világoskék, illetve rózsaszín babazászlót a városházára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában