Településfásítási program

2020.11.19. 07:00

Fákat telepítettek a kialakítandó játszótér köré Farkasgyepűn

Az elmaradó rendezvények helyett kisebb fejlesztéseknek örülhetnek a faluban. Jövőre elkészül a játszótér, mely köré már elültették a majdan árnyékot adó fákat.

Laskovics Márió

20201118 Farkasgyepü faültetés a Csurgó utcai játszótér területén Kovács Zoltán országgyűlési képviselő (maszkban), Takácsné Légrádi Edina polgármester, Kocsis Tamás képviselő Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Húsz facsemetét ültettek el az országos Településfásítási Program keretében szerdán a játszótéren. Takácsné Légrádi Edina polgármester a Naplónak nyilatkozva elmondta, a tíz darab díszkörte- és a tíz darab szivarfát a meglévő, és a Magyar Falu Programban (MFP) bővítendő játszótér köré telepítették. A község összetartását mutatja, hogy az ültetésben az önkormányzat képviselő-testületének tagjai, erdészeti szakemberek és önkéntes lakosok is részt vettek, valamint tiszteletét tette Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

– Ősszel kaptuk az értesítést, hogy a MFP-ben sikeres elbírálásban részesült a pályázatunk. Az új, komplex játszótéri elem kivitelezését jövő tavaszra tervezzük. A Településfásítási Program pályázata a nagy érdeklődés miatt nagyon rövid ideig volt nyitva, így rendkívül hamar el is keltek a fák. Örülünk a lehetőségnek. A maximálisan igénybe vehető harmincból húsz fát kértünk, mert ez elegendő a körbeültetéshez. Egy-két éven belül számottevő lombot hajtanak, ezáltal árnyékot adnak majd a gyermekeknek a játszótéren, ami mellett a focipályánk található, így a kisebbek és a nagyobbak együtt lehetnek – tette hozzá Takácsné Légrádi Edina polgármester.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 363 lelkes település vezetője beszámolt az idei beruházásokról is. A Temető út és a Csurgó utca közötti szakaszon a földes árkot árokelemekkel burkoltuk az ősz folyamán. Ennek folytatásában – a Somló-Marcal-Bakonyalja Leader Akciócsoport Kétkeréken elnevezésű TOP-projektjében – kerékpáros pihenőhely létesült, mellé pedig egy hat férőhelyes murvás parkolót alakítottak ki, aminek a vízelvezetését folyókával oldották meg a padka vonalában, mintegy hatmillió forintos beruházás keretében, melyet az önkormányzat teljesen saját költségvetéséből valósított meg.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt idén elmaradt a falunap, a nyugdíjas est, illetve szintén elmarad a Mikulás-napi műsor és az adventi templomi koncert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában